Scandal cu iz sexual la Balenciaga, după o campanie cu minori: Compania își cere scuze public

 Scandal cu iz sexual la Balenciaga, după o campanie cu minori: Compania își cere scuze public

Casa de modă Balenciaga și-a cerut scuze după ce a publicat imagini cu minori care îmbrățișează ursuleți de pluș care poartă accesorii bondage, în cadrul unei campanii publicitare, scrie știrileprotv.ro.

Imaginile făcute de fotograful Gabriele Galimberti fac parte din campania Balenciaga Gift Shop.

Potrivit comunicatului de presă transmis săptămâna trecută, „campania iterează pe seria artistului Toy Stories, o explorare a ceea ce oamenii colectează și primesc cadou”.

Compania spune că linia include „zeci de produse noi, de la articole pentru casă, îmbrăcăminte pentru animale de companie și parfum, de la articole de zi cu zi până la obiecte de colecție în ediție limitată și mobilier la comandă”.

Însă un scandal a pornit în social media din cauza imaginilor cu minori care îmbrățișează jucării de pluș ce poartă accesorii bondage. Unul dintre copii a fost fotografiat alături de pahare de vin goale.

Balenciaga poate că și-a cerut scuze, dar toată lumea știe că acea campanie a trecut de oameni la cel mai înalt nivel. Este o strategie de publicitate care încearcă să atragă atenția prin conținut controversat. Nu accept scuzele lor și nu o voi face niciodată. Nu este bine NICIODATĂ să sexualizezi copiii”, a scris un utilizator Twitter.

Compania a postat un mesaj prin care își cere scuze, anunțând că a retras campania.

„Ne cerem scuze sincer pentru orice supărare pe care campania noastră a produs-o. Gențile noastre în formă de ursuleți de pluș nu ar fi trebuit să fie alăturate copiilor în această campanie. Am retras campania de pe toate platformele”, este mesajul transmis de Balenciaga.

Fotograful Galimberti a declarat, pentru CNN, că producerea și fotografierea campaniei nu a fost în mâinile sale.

„Nu sunt în poziție să comentez alegerile Balenciaga, dar trebuie să subliniez că nu am avut dreptul în niciun fel să aleg produsele, modelele, combinația dintre acestea. Ca fotograf mi s-a cerut să luminez scena dată și sa fac fotografiile în stilul meu. Ca de obicei, producția campaniei și fotografierea nu sunt în mâinile fotografului. Presupun că orice persoană predispusă la pedofilie caută pe internet și, din păcate, are un acces prea ușor la imagini complet diferite de ale mele, absolut explicite”, a spus fotograful.

La câteva ore după ce și-au cerut scuze, Balenciaga a publicat o declarație ulterioară pe Instagram în care își exprimă din nou părerea de rău pentru afișarea unor „documente tulburătoare” într-o campanie separată, făcând referire la fișe dintr-un caz de la Curtea Supremă, despre legile pornografiei infantile.

„Condamnăm abuzul asupra copiilor în orice formă. Susținem siguranța și bunăstarea copiilor”, mai scrie Balenciaga.

Olesea Bolboceanu-Banari