Scandal cu zoinițe și oameni mici: Jurnalista Bogza și fostul premier Chicu se războiesc pe Facebook

 Scandal cu zoinițe și oameni mici: Jurnalista Bogza și fostul premier Chicu se războiesc pe Facebook
0Shares

Întreg scandalul a început de la gestul angajatei de la Pervîi Kanal, care a protestat  în timpul unei emisiuni de știri în direct, cu o pancartă pe care scria „Nu războiului”, criticând astfel invazia rusă din Ucraina.  Fostul prim-ministru, Ion Chicu a scris că Moldova nu e o excepție de la propagandă și a numit-o pe Lorena Bogza și unele media „zoinițe mediatice”. Replica jurnalistei nu s-a lăsat așteptată.

„Și, când te gândești că acest individ a fost prim-ministru! Minte cu nerușinare, propagă falsul, instigă la ură și încearcă cu disperare să ne amintească de faptul că există și el, undeva acolo, prin politica mică. Oameni mici cu frustrări mari, gata oricând să schimbe șapca”, a scris Lorena Bogza, pe o rețea de socializare.

Scânteile sar după ce, Chicu a venit cu postare pe Facebook,  în care a apreciat curajul angajatei de la Pervîi Kanal.

„Nu războiului – cel mai firesc și uman apel, strigăt de disperare. Gestul (ex)redactorului canalului de televiziune de stat  rusesc este de apreciat, chiar dacă protagonista a jucat mulți ani un rol important în activitatea propagandistică a acestui canal.

Am văzut, însă, că primii care au umplut la noi Facebook-ul cu imagini despre acest act de curaj au fost cei, de la care propagandiștii ruși au foarte multe de învățat. Toate zoinițile mediatice, gen Jurnal sau PRO TV, rolul cărora este de a lustrui imaginea guvernării (susținute din aceleași centre de influență ca și ei) și-au umplut paginile cu această imagine. Face oare Bogza sau extremiștii mediatici de la Jurnal mai puțină propagandă decât TV-ul rusesc?

Va fi oare pedepsit de CCA bordelul mediatic, la care în mod deschis ni se sugerează să intrăm în război, atacând acum o parte a teritoriului nostru, numit Transnistria? Întrebarea este retorică, pentru că acei ce dirijează CCA-ul, au la cherem și toată “presa independentă”. Pe termen mediu de timp, aceasta ne va costa scump. Foarte scump”, a scris acesta, pe Facebook.

 

0Shares