Scandal de proporții la USM. Mai multe absolvente acuză un profesor de hărțuire: Le-ar fi oferit 300 de euro pentru servicii sexuale. MEC a dispus o anchetă

 Scandal de proporții la USM. Mai multe absolvente acuză un profesor de hărțuire: Le-ar fi oferit 300 de euro pentru servicii sexuale. MEC a dispus o anchetă
0Shares

Câteva studente absolvente ale Universității de Stat din Moldova, Facultatea de Drept, susțin că ar fi fost hărțuite sexual de un profesor. Tinerele au scris o petiție Ministerului Educației, care, la rândul său, a dispus o anchetă. Instituția așteaptă rezultatele investigației până la 12 iulie 2024, se arată într-un ordin transmis redacției UNIMEDIA.

Potrivit petiționarelor, refuzul „invitațiilor” acestuia se solda cu note scăzute sau chiar neadmiterea la examene. De asemenea, el le propunea pentru acceptarea „intervențiilor sexuale” sume de 300 de euro.

Petiția a ajuns la Ministerul Educației. Secretara de Stat, Adriana Cazacu a dispus o anchetă pe cazurile denunțate de absolvente și a oferit un termen pentru prezentarea rezultatelor de până la 12 iulie 2024.

Până la moment, USM nu a venit cu o poziție publică pe marginea acestui scandal.

Recent, câteva studente din două universități au raportat că ar fi fost urmărire și hărțuite de bărbați necunoscuți, în WC-urile instituțiilor.

„Soluțiile trebuie să le caute fiecare universitate pe interior, pentru că vorbim despre instituții care au pe alocuri bugete de aproape 1 miliard de lei și sunt sigur că dețin toată competența managerială ca să poată gestiona o asemenea problemă”, a venit cu o reacție Dan Perciun, ministrul Educației.

 

0Shares

Aura Mereuta

https://shok.md