Scandalul afișului din Spania continuă. Femeia care a supraviețuit cancerului acuză că imaginea folosită nu este a ei

 Scandalul afișului din Spania continuă. Femeia care a supraviețuit cancerului acuză că imaginea folosită nu este a ei

O a treia femeie care apare în afișul de campanie din Spania pentru a încuraja femeile să meargă la plajă indiferent de cum arată acuză guvernul că o fotografie a ei a fost folosită fără permisiune, scrie BBC.

În plus, ea afirmă că femeia din imagine are un sân, în timp ce ea a suferit o dublă mastectomie. În acest sens, ea face publică o imaginea a sa.

Este vorba despre Juliet FitzPatrick, care a suferit o mastectomie. Femeia are 60 de ani și este din Marea Britanie.

Juliet FitzPatrick afirmă că femeia din afiș pare a avea chipul ei, dar că trupul nu e al ei. Ceea ce s-a întâmplat „pare a fi total împotriva” temei campaniei, a adăugat ea. „Pentru mine este vorba despre modul în care corpul meu a fost folosit și reprezentat fără permisiunea mea.”, adaugă Juliet FitzPatrick.

Ami Barwell, care a realizat fotografia pe care femeia a făcut-o publică pentru a demonstra cum arată ea de fapt, spune că cel mai probabil ar fi fost folosită o fotografie pe care a făcut-o altei persoane.

Atât FitzPatrick, cât și Barwell au aflat despre afiș abia după ce au primit mesaje pe rețelele sociale. Amândouă au afirmat că au contactat artistul Arte Mapache, dar încă nu au primit un răspuns.

Juliet FitzPatrick este a treia femeie care acuză guvernul din Spania că i-a folosit imaginea fără permisiune.

În weekend, acuzațiile au venit de la un fotomodel din Marea Britanie. Dar Sian Green-Lord, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a aflat despre campanie doar atunci când prietenii i-au trimis mesaje în legătură cu aceasta. În plus, ea a acuzat că poza a fost editată, iar proteza ei pentru picior a fost eliminată.

Vineri, Nyome Nicholas-Williams, din Londra, a declarat pentru BBC că o fotografie de pe pagina ei de Instagram a fost folosită în posterul lansat de Institutul Spaniol pentru Femei.

Citește și