Serviciul lui Elon Musk de internet prin satelit, disponibil și în Moldova. Internaut: „Cu așa preț, și-l vor permite doar președintele, Parlamentul și hoții”

 Serviciul lui Elon Musk de internet prin satelit, disponibil și în Moldova. Internaut: „Cu așa preț, și-l vor permite doar președintele, Parlamentul și hoții”

Compania lui Elon Musk, SpaceX, a anunțat, pe pagina sa de Twitter, acum câteva ore, că serviciul de sateliți Starlink este disponibil acum, și în Republica Moldova. Departe de a fi accesibil pentru moldoveni este, însă, prețul pentru acest serviciu, opinie exprimată de mai mulți internauți, în comentariile la postare, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Compania lui Elon Musk, SpaceX, a anunțat, pe pagina sa de Twitter, acum câteva ore, că serviciul de sateliți Starlink este disponibil acum, și în Republica Moldova. Departe de a fi accesibil pentru moldoveni este, însă, prețul pentru acest serviciu, opinie exprimată de mai mulți internauți, în comentariile la postare.

Serviciul, însă, s-a dovedit a fi destul de costisitor. Potrivit site-uli starlink.com, costul serviciilor de conectare la internet este de 16.530 de lei, iar beneficiarul de internet de la SpaceX va trebui să mai achite lunar 2.290 de lei.

Mai mulți internauți s-au arătat indignați de prețul mare:

„Dragă SpaceX, sunt moldovean, sunt destul de confuz, încercând să înțeleg cine este potențialul tău client, ținând cont de faptul că Moldova se află undeva în fruntea listei țărilor cu acces la internet rapid și foarte important ieftin (10-20 euro/lună)”, a scris un internaut.

„Prețul mediu pentru internet prin cablu în Moldova este de aproximativ 12 USD/lună”, a menționat un alt moldovean, în comentarii.

„O familie de moldoveni medie trebuie să muncească 3 luni pentru a putea plăti o taxă lunară. Mare ajutor”, a scris un comentator.

„Există pentru cei 20 de oameni care și-l vor putea permite în Moldova”, a scris un alt internaut, la postarea SpaceX.

„Există doar pentru președinte, Parlament și alți hoți”, a adăugat alt internaut.

În luna martie curent, autoritățile de la Chișinău anunțau că serviciul Starlink va fi oferit gratuit la frontieră și în punctele de triere a refugiaților și va fi gestionat în parteneriat cu Serviciul Tehnologii Informaționale și Securitate Cibernetice și S.A. Moldtelecom din Republica Moldova. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. CSE a oferit companiei dreptul de prestare a serviciilor de internet, prin derogare de la procedura ordinară de acreditare.

Citește și