[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
FOTO / Cele mai provocatoare apariții ale primei soții a lui Marian ...
Horoscop 4 august 2020. Decizii importante cu privire la viitor și ...
Cum se întreţine Andreea Marin la 45 de ani. Secretele dietei
Vacanță de coșmar! Katie Price a ajuns în scaunul cu rotile după ce ...

Festivalul Mai RETRO - SURPRIZE și EMOȚII POZITIVE! Complexul Etno-Cultural Vatra organizează patru zile de RETR-ĂIRE a farmecului timpurilor de demult!

Centrul Cultural VATRA continuă promovarea valorilor spiritual-umane în rândurile publicului larg, de data aceasta prin provocarea sentimentului de nostalgie și interesului față de frumosul de altădată. În perioada 28 aprilie-1 mai, la Complexul Etno – Cultural Vatra  se va desfășura cea de a II–a ediție a Festivalului Retro Mai, o ediție specială atât prin conținut cât și prin ideea conceptuală, care pornește de la denumirea festivalului „Retro” –  O  RETR-ĂIRE  a farmecului timpurilor  de demult, informează SHOK.md.

Potrivit organizatorilor, trăind într-o lume bolnavă spiritual, în ritmuri grăbite, oamenii au uitat esența unui simplu „Bună ziua!”, au uitat ce înseamnă comunicare, relaxare în sânul naturii, drumeții, picnic și apă de izvor. Și cel mai îngrijorător este faptul că, dacă maturii doar au uitat aceste lucruri, copii de azi nici nu au de unde cunoaște ce înseamnă un mod sănătos de viață.

Festivalul MAI –Retro vine să reînvie în sufletele oamenilor dorința de a admira și a contacta cu  frumusețea naturii, de a se relaxa într-un cadru pitoresc, de a gusta din bucate pregătite la iarbă verde. Totodată vă oferă o diversitate de distracții  în stilul Retro, toate pe ritmurile muzicii demult îndrăgite de fiecare.

Trei zile Retro la Complexul Etno-Cultural Vatra promit să fie pline de surprize și emoții pozitive atât pentru maturi cât și pentru cei mici. Programul va cuprinde o gamă largă de momente atractive pentru toate vârstele.

Grandioasa expoziția de automobile Retro, anul acesta va fi una internațională, gama automobilistică din cadrul festivalului fiind îmbogățită și de o expoziție a mașinilor de lux pentru ceremonii. Cei pasionați de motoare pe două și trei roți vor avea ocazia să admire o minunată colecție de Bike–uri retro și nu numai. Astfel vom oferi ocazia  fotografilor din toată țara să-și demonstreze talentul în arta fotografică creându-le zone special amenajate în stil retro și îndemnându-i la concursuri de fotografie artistică.

Trei zile și două nopți timpul se va opri în loc pentru cei care vor alege să se relaxeze ca pe timpuri la  Festivalul Mai Retro.  Patru trasee de diferite distanțe ce trec prin inima pădurii, vor fi amenajate cu indicatoare de direcționare pentru toți iubitorii de drumeții, aceștia având posibilitatea să facă popas la Stejarul lui Stefan Cel Mare, la Mănăstirea Căpriana și  la Izvorul lui Avram.

Pentru copiii de toate vârstele este prevăzut un program distractiv variat ce va include concursuri sportive, zone de distracție, precum: Retro Aventura Park, Căsuța din poveștile lui Creangă, Mega jocul „De-a V-ați Ascunselea”, Concursul „Best Retro Family ”, și desigur pentru cei dornici de senzații tari – tiroliană  cu și fără obstacole, tragere cu arcul, aruncatul topoarelor și cuțitelor, tir cu pușca, perete-escaladă și multe alte surprize.

Nici programul muzical-artistic nu va ceda. Concursul „FanfaRE-TRO” va aduna în cadrul festivalului fanfare de pe întreg teritoriul Republicii, ce vor concura pentru titlul de „Fanfara anului 2018”.  Scena mare va găzdui interpreți cu renume din Republica Moldova, dar va deveni și o platformă  de lansare a tinerelor talente autohtone  încă  nedescoperite (Dj-ei, soliși vocaliști, soliști instrumentiști, band-uri, dansatori…) care vor evolua pentru prima dată în fața a mii de spectatori.

Paralel, în special pentru doamne și domnișoare se va organiza o  prezentare de modă în tematica evenimentului. Pe podium, într-o atmosferă cu parfum retro, vor fi demonstrate, una după alta colecțiile celor mai ingenioși și neordinari designeri vestimentari din țară.

Cele enumerate mai sus dar și alte momente de atracție cum ar fi: concursuri și master-class-uri culinare, târgul de artizanat și expoziția  obiectelor de anticariat, master-class-uri ale meșterilor populari, discoteca retro, jocurile și dansurile în jurul rugului, toate vor crea o atmosferă inedită a festivalului oferind lumii prilejul de a simți în primul rând că suntem un popor unit, cu tradiții impunătoare care merită promovate, astfel demonstrând întregii lumi că și în Moldova se întâmplă lucruri frumoase și avem cu ce ne mândri.

SHOK.md precizează: Festivalul va avea loc în perioada 28 aprilie – 1 mai 2018.

Complexul Etno-Cultural Vatra se află pe Traseul R1 Chișinău-Ungheni, km 32, Strășeni.

Prețul biletelor este 70 de lei (per zi și persoană) și pot fi cumpărate online pe Afisha.md, începând cu 7 aprilie. Bilete cu reducere pot fi cumpărate la nr. de tel. 079551133, până pe 6 aprilie.

Copiii cu vârsta de până la 8 ani au acces gratuit.

facebook event

SHOK.md

 


MAR 21, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...