FRESH
Edward Sanda, susținut la lansarea primului album de părinți și de ...
Calitatea somnului contează! Vezi ce trebuie să faci pentru un somn ...
Horoscop 18 septembrie 2020. Gânduri bune şi un motiv de petrecere ...
Cum a reacţionat Marlene Dietrich când a aflat că fiica ei de 13 ani ...

,,CrescendoBand” s-a destrămat și A PORNIT PE PROPRIUL DRUM! Damian Spinei: Îmi încep cariera solo cu o piesă dedicată mamei mele! VIDEO//

Trupa de muzica acapella ,,CrescendoBand” s-a destrămat în anul 2018 și, astfel, Damian Spinei a decis să meargă pe propriul drum artistic și, recent, a lansat prima piesă – „Rândunică, Rândunea”, informează SHOK.md.

„A fost o consecință practic inevitabilă, întrucât destinul a decis sa ramifice drumul tuturor membrilor, unii continuându-și studiile în România, alții – în RM. A fost o experiență de neuitat, întrucât am participat la multe evenimente culturale și am trăit împreună emoții de glorie, tristețe  și un sentiment puternic de prietenie, care ne leagă și acum”, a povestit el, despre destrămarea trupei.

După absolvirea C.E.E.A „Ștefan Neaga”, la specialitatea canto popular, a decis să-și urmeze pasiunea în care se regăsește și care îl împlinește sufletește. „În prezent sunt student în anul 2 la pedagogie muzicală la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, România. Tind să fiu cât se poate de activ din punct de vedere muzical și, din 2015 până în 2020, am participat la 25 de concursuri naționale și internaționale, alegându-mă cu premii de frunte. Încerc să abordez folclorul autentic din Zona Moldovei, prin costumul tradițional și cântecele vechi. Am avut onoare sa evoluez pe diverse scene, alături de orchestre profesioniste. Să cunosc somități din domeniul muzicii care m-au susținut și încurajat. Muzica tradițională este rădăcina copacului culturii noastre, întrucât prin intermediul ei strămoșii au redat ceea ce simt. Practic fiecare obicei este însoțit de cuvânt și melodie. În agendă am stabilit deja multe proiecte frumoase, pe care îmi doresc să le realizez cât de curând” – a comunicat artistul.

Totodată, Damian s-a referit la prima sa piesă solo. „Am vrut să-mi încep cariera muzicală, în calitate de solist, cu o piesă dedicată mamei mele, care îmi este cea mai scumpă ființă din lume. Piesa data reda viața reală, durută și trăită, dorul neastâmpărat și așteptarea de a ne revedea din nou împreună cu mama, care a fost plecata timp de 6 ani peste hotare, pentru a-mi oferi un viitor mai prosper. Astfel a luat naștere și textul scris de ea, dar eu, la rândul meu, m-am străduit să readuc la viață emoțiile și completările trăite atunci. Este ca un îndemn, un ,,imn” al tuturor mamelor plecate prin lume, să revină acasă la copiii lor. Momentan suntem împreună și acest fapt mă bucură nespus de mult! Piesa am înregistrat-o cu orchestra ,,Mugurel”, condusă de Ion Dascăl, linia melodică și aranjamentul au fost compuse de Ion Caranfil. Are și un videoclip, pe care l-am filmat împreună cu Ionel Manastirean, într-o zonă muntoasă din Câmpulung Moldovenesc, Suceava”, a mai spus interpretul, pentru SHOK.md.

SHOK.md


MAI 22, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII