FRESH
Mariah Carey nu vrea să audă de frații ei „Sunt distruși și mi-e milă ...
Igor Dodon profită de zilele cu soare și explorează locurile turistice ...
FOTO / Alina Eremia, perfectă în costum de baie! Atrage privirile ...
Ofertă de 40 de milioane de euro din Premier League pentru unul dintre ...

Dan Bălan împlinește astăzi 40 DE ANI! Mama sa: „La mulți ani, scumpul meu!”

Interpretul și compozitorul Dan Bălan împlinește astăzi 40 de ani, informează SHOK.md.

Ca de obicei, mama sa, artista Ludmila Bălan, l-a felicitat la miezul noții. „Este 6 februarie !!! La mulți ani, scumpul meu !!! ❤”, a scris ea.

De menționat că, în prezent, Dan Bălan este în Ucraina, fiind jurat în cadrul grandiosului proiect „Vocea Ucrainei”. Recent, împreună cu tânăra Katerina Biehu, originară din Moldova, au făcut furori cu piesa „Dragostea din tei”.

SHOK.md precizează: Dan Balan ( n. 6 februarie 1979, Chișinău) este un interpret, compozitor, producător, instrumentist, textier din Republica Moldova. Este primul și unicul artist din Republica Moldova nominalizat pentru premiul Grammy, în calitate de co-autor al hitului „Live Your Life”, interpretat de cântăreața americană Rihanna și rapper-ul T.I.. Când împlinise 11 ani, părinții îi dăruiseră primul instrument muzical, un acordeon la mâna a doua, pentru că nu-și permiteau să-i cumpere unul nou. După absolvirea unei școli muzicale, părinții, chiar dacă își dau seama că fiul lor are talent muzical, îl îndeamnă pe Dan să aleagă o altă cale în viață și să studieze dreptul. Dan nu se opune și, în 1996, se înscrie la Facultatea de Drept.

A câștigat numeroase premii internaționale din industria muzicală, printre care Echo Awards și MTV Video Music Awards. Este fondatorul faimosului trio O-Zone și, de asemenea, este autorul și producătorul hitului mondial Dragostea din Tei, situat în topul chart-urilor din mai bine de 30 de țări, vândut în mai mult de 12 milioane de copii pe tot mapamondul. Autor și interpret a hiturilor internaționale „Chica Bomb”, „Justify Sex”, „Freedom”.

Deși acceptă să le facă pe plac părinților, Dan nu-și abandonează visul de a deveni muzician. Părinții promit să-i cumpere un sintetizator nou-nouț în cazul în care reușește să se înscrie la facultate. Dan nu-i dezamăgește, însă arde de nerăbdare să se ocupe de muzică la modul serios. Fondează prima sa trupă, Inferialis, care promovează stilul gothic doom metal. Dan lucrează cu pasiune, alocând câte nouă ore pe zi repetițiilor și creației. Pe parcursul timpului, se convinge definitiv că vocația sa nu este Dreptul, ci muzica. 1996 – 1998 este membru al Trupei rock Inferialis.

În 1999, Dan fondează un nou proiect muzical, formația O-zone, care, după plecarea lui Petru Jelihovschi, s-a ales cu noi membri – Arsenie Toderaș și Radu Sîrbu. Cei trei s-au bucurat de succes mondial. Succesul mondial, din 2003, odată cu lansarea piesei “Dragostea Din Tei” (cunoscută și ca “Numa Numa song”), care aduce recunoaștere mondială trupei, dar și lui Dan personal, în calitate de lider al trupei, care compune și produce toate piesele O-Zone.

În ianuarie 2005, în perioada de vârf a popularității sale, formația O-zone își încetează oficial existența, iar Dan continuă activitatea muzicală solo, lansând mai multe piesă în română, rusă și engleză.

În prezent, Dan Bălan locuiește la Londra și este, în continuare, burlac. El nu este fan al rețelelor de socializare și, deși are mai multe conturi, afirmă că nu a simițit niciodată nevoia să arate tot ce face, de aceea nu este activ.


SHOK.md


FEB 6, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII