FRESH
SCHIMBARE DE LOOK! Natan așa cum nu l-ai mai văzut!: „Acum mă uit ...
Andrei Năstase și soția sa, Angela de 21 de ani ÎMPREUNĂ!: „Sunt un ...
Edward Sanda, susținut la lansarea primului album de părinți și de ...
Calitatea somnului contează! Vezi ce trebuie să faci pentru un somn ...

Lansează AL TREILEA ALBUM! Stela Botez: „Sunt cântece adunate timp de 10 ani, primul fiind învățat chiar în 2009 în anul 1 de facultate”

Interpreta Stela Botez lansează al treilea album din activitatea sa artistică – „Fata cu cobza – Folclor”, unde sunt cântece adunate timp de 10 ani, informează SHOK.md.

Cobza a apărut în viața mea în 2009. M-am îndrăgostit instant de acest instrument tradițional românesc și l-am studiat, apoi am cântat cu el pe scenă și așa a apărut Fata cu cobza în 2012. De atunci, lumea mă cunoaște mai bine ca Fata cu cobza decât ca Stela Botez, de aceea, nu ezit să realizez proiecte muzicale frumoase în acest stil, voce-cobză.

Albumul ,,Fata cu cobza – Folclor” este al treilea din cariera mea și conține cântece folclorice foarte vechi, pe care le-am preluat din cărți și culegeri de folclor din zona Basarabiei, în mod special sudul regiunii.

Aceste cântece sunt adunate timp de 10 ani, primul cântec fiind învățat chiar în 2009 în anul 1 de facultate și este ,,Nu mă bate, mamă,,. Perle ale neamului nostru, cântecele rămase de la strămoși sunt frumoase și de structură veche, astfel încât se potrivesc perfect interpretate în stilul lui Barbu Lăutarul, adică Voce-Cobză.

Mie îmi place să le numesc ,,cântece virgine”, pentru că nu mai sunt cântate demult, nu sunt exploatate, dar merită promovate și prezentate publicului. Mulțumesc celor care au contribuit la realizarea lui, sound Grigore Țapeș, design Stas Zaldea și multiplicare Mavr Company”, a scris Stela, pe blogul stelabotez.com.

Cristina TOMAC


IUL 19, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII