[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
(foto)Mesaj pentru cei de la Barcelona la revenirea în Spania: ”Să ...
Cum arată partenerul sau partenera perfectă pentru tine, în funcție ...
(foto)Christina Aguilera a înnebunit internetul după fotografiile ...
Cristofor Aldea-Teodorovici a devenit TĂTIC: ,,Plus un tătic fericit ...

S-a documentat și NU MAI SĂRBĂTOREȘTE HALLOWEEN-UL! Valeria Lungu: „Mai bine să stau acasă și să citesc o carte bună”

Fotomodelul Valeria Lungu s-a documentat și a ajuns la concluzia că Halloween-ul e o sărbătoare păgână, așa că a decis să nu o mai marcheze, ci să se ocupe cu altceva, informează SHOK.md.

„Halloweenul este o sărbătoare pagână!

Te-ai întrebat vreodată de ce ai nevoie de aceasta “sărbătoare” ?nu cred.

În Statele Unite şi în Canada, Halloweenul este o sărbătoare bine cunoscută, ţinută în fiecare an la 31 octombrie. Însă obiceiuri asemănătoare celor de Halloween se regăsesc în multe alte culturi de pe glob. În unele locuri se ţin sărbători care, deşi poartă alt nume, au teme similare: legătura cu lumea spiritelor — cu spirite ale morţilor, cu zâne, cu vrăjitoare, ba chiar cu diavolul şi cu demonii.

Tot ce îmi place la aceasta sărbătoare sunt dovleceii atât, sunt cei mai drăguți și aduc spiritul toamnei !

Aceasta sărbătoare este periculoasa din mai multe motive :

Halloweenul este, în esenţă, încercarea de a intra în legătură cu forţe spirituale, multe dintre ele fiind ameninţătoare sau înspăimântătoare“, explică Encyclopedia of American Folklor.

Numeroase sărbători asemenea Halloweenului îşi au originile în păgânism şi în cultul strămoşilor. Chiar şi în prezent, oameni din toată lumea se folosesc de astfel de ocazii pentru a intra în contact cu aşa-zise spirite ale morţilor.

Deşi Halloweenul este considerat o sărbătoare americană, în fiecare an oameni din tot mai multe ţări adoptă această sărbătoare. Totuşi, mulţi dintre cei ce încep să sărbătorească Halloweenul nu ştiu că simbolurile, decoraţiunile şi obiceiurile de Halloween sunt de origine păgână şi că multe dintre ele au legătură cu fiinţe supranaturale şi cu forţe oculte.

Mii de adepţi ai religiei wicca, ce practică vrăjitoria şi respectă ritualuri celtice antice, încă denumesc Halloweenul după sărbătoarea antică Samhain şi consideră noaptea în care se ţine Halloweenul cea mai sfântă noapte din an.

Sărbători precum Halloweenul sunt în contradicţie cu învăţăturile Bibliei. Biblia avertizează: „Să nu se găsească la tine nimeni care . . . ghiceşte, nimeni care practică magia, nimeni care caută semne prevestitoare, niciun vrăjitor.

După ce m-am documentat, am citit despre aceasta zisa sărbătoare am realizat ca e mai bine sa stau acasă și sa citesc o carte buna decât sa fac ma împrietenesc mai mult cum Diavolul!”, a scris ea, pe Facebook.

SHOK.md


OCT 29, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...