Și-a adus copilul pe lume departe de război: O femeie din Ucraina a născut un băiețel, la Institutul Mamei și Copilului

 Și-a adus copilul pe lume departe de război: O femeie din Ucraina a născut un băiețel, la Institutul Mamei și Copilului
O femeie din orașul Odesa, Ucraina a născut un băiețel, la Institutul Mamei și Copilului. Ea a venit în Republica Moldova în noaptea zilei de 27 februarie, anunță Ministerul Sănătății, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

„Bebelușul împreună cu mama se simt bine”, anunță Ministerul Sănătății.

La 25 februarie, Federația Rusă a fost exclusă din Consiliul Europei. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe al Italiei, Luigi Di Maio, care a declarat:„Italia consideră că aceasta este o măsură necesară în lumina agresiunii militare inacceptabile a Rusiei împotriva Ucrainei, care constituie o încălcare gravă a dreptului internațional”.
Totodată, în cadrul summitului UE, mai multe state au optat pentru deconectarea Rusiei de la sistemul global de plăţi interbancare SWIFT, drept măsură care ar paraliza sistemul bancar rusesc. Pe de altă parte, Germania și-a exprimat dezacordul față de această sancțiune.
Duma Federației Ruse a venit cu o reacție la amenințările de deconectare a acesteia de la sistemul SWIFT. Potrivit declarațiilor șefului comitetului Dumei de Stat privind piața financiară, Anatoli Aksakov, măsura nu este „nici dramatică, nici fatală”.