Și vedetele luptă cu depresia! Andreea Marin: „Am ajuns să mă gândesc la sinucidere!”

 Și vedetele luptă cu depresia! Andreea Marin: „Am ajuns să mă gândesc la sinucidere!”

Maladia secolului nu iartă aproape pe nimeni! Nu puține sunt persoanele publice care au recunoscut că s-au confruntat cu depresii severe, de-a lungul vieții. Unele dintre acestea au ajuns chiar în pragul sinuciderii. Andreea Marin, Mihai Bendeac sau Andreea Raicu sunt câteva dintre vedetele acare au fost atinse de această boală perfidă, greu de controlat, scrie click.ro.

Depresia sau boala secolului cum a fost numită, nu ține cont de statut, imagine sau funcție. Persoane din toate categoriile sociale sunt afectate de aceasta într-o măsură mai mică sau mai mare, mai ales cele care sunt expuse stresului zilnic.

Chiar dacă din afară par a avea o viață perfecă, fără lipsuri și greutăți, vedetele sunt și ele afectate de această boală în aceeași măsură ca și oamenii de rând. Nu puține au fost persoanele publice, care au recunoscut că au avut probeleme psihice majore și depresii grave într-o anumită etapă a vieții lor. Le-a salvat familia, medicii sau chiar animalele de companie, care se știe că sunt și ele un bun „tratament” în asemenea perioade dificile.

Nu puține sunt vedetele care au ajuns chiar în pragul sinuciderii din cauza depresiei. Sfatul lor?! De fiecare dată apelați la ajutorul medicilor de specialitate, psihologi, neurologi sau psihiatrii, care vă pot salva viața în ultimă instanță.

Andreea Marin „Te gândești: «Am devenit o povară pentru ceilalți!»”

Andreea Marin (48 de ani) este vedeta care a trecut prin cumpene mari și momente extrem de dificile în viață, dar a reușit mereu să-și păstreze zâmbetul pe față.

Andreea a dezvăluit că a fost și ea diagnosticată cu depresie. A trăit o mare dramă, pe vremea când era doar o copilă de nouă ani, iar mama ei i s-a stins în brațe. Prezentatoarea TV s-a confruntat, apoi, și la maturitate cu o depresie cruntă, care a adus-o chiar în pragul sinuciderii.

„Nu știu cât de puternic să fii, pentru că mă priviți și vedeți în mine un om destul de puternic și, totuși, am ajuns să mă gândesc chiar și la momentul, de neacceptat pentru mine altfel, al sinuciderii. Deci, nu e o joacă! Din moment ce gândurile tale ajung acolo, te gândești că: «Îi scap pe ceilalți de o povară, că am devenit o povară pentru ceilalți și în felul ăsta închei povestea!»”, a povestit Fosta Zână a „Surprizelor”.

Andreea Marin: „Depresia este o boală și nu o vină!”

„Depresia este o boală! În primul rând, e o boală și nu o vină. Și cel care află că are depresie trebuie să înțeleagă asta, el nu e vinovat că are depresie. El este pur și simplu atins de o boală care se poate vindeca. Dar a încerca să te vindeci singur, mai cu seamă dacă ai ajuns într-un stadiu al bolii care te duce spre zone prea întunecate, îți duce mintea, sufletul, îți strici relațiile cu ceilalți, pentru că asta se întâmplă…

Ai insomnii care devin pe termen lung și care te dărâmă pur și simplu. Nu mai poți să fii mamă bună, nu mai poți să fii soție bună, nu mai poți să fii colegă bună și așa mai departe. Toate lucrurile acestea nu se pot rezolva de unul singur”, a mai povestit Andreea Marin. în podcastul Fresh by Unica.

„Zâna” i-a îndemnat pe toți cei care se confruntă cu depresie să ceară imediat ajutorul unui psiholog sau psihiatru, încă de la primele semne.

„Un specialist pe mine m-a ajutat extraordinar! Mi-am revenit cu totul, mi-am continuat viața, am reajuns în echilibru. Da, fie că e psiholog, fie că e psihiatru… Nu înseamnă că dacă mergi la psihiatru ești nebun. Aceste etichete sunt doar niște etichete și n-au decât să le poarte cei care le pun.

Dar omul care trece prin depresie este un om care trece prin boală, ca oricare altul, numai că bolile sunt diferite. În momentul acela trebuie să înțelegi că nu e nicio rușine să mergi la un psiholog și, dacă el îți indică, să mergi la un psihiatru. Nu e nicio problemă!”, a mai spus ea.

Fosta „Zână a Surprizelor” a mărturisit că a suferit de depresie și pe vremea când era căsătorită cu Ștefan Bănică Junior. Episodul s-a petrecut atunci când Violeta, fiica ei și a actorului, avea doar câteva luni.

„S-a întâmplat când era Violeta mică și nu cred că știm de unde vine depresia. E o boală care se insinuează perfid în mintea noastră și apoi în interiorul nostru.

Ca să dau așa câteva simptome pentru a fi mai ușor de recunoscut: insomnii, te trezești dimineața și deja ești cu ochii în lacrimi și nu știi de ce pentru că nu ți s-a întâmplat nimic peste noapte ca să plângi la prima oră a dimineții, ești pur și simplu nefericit de când deschizi ochii, o furtună interioară te apucă din când în când ca o gheară care îți strânge pieptul și o durere interioară, dar nu știi neapărat de ce.

Adică nu ai o nemulțumire în realitate atât de puternică, care să te ducă acolo. În cazul meu, aveam casă, aveam masă, aveam familie, aveam un copil mic ,care a fost motivația mea să lupt. A fost extraordinară motivația asta, să am un bebeluș”, a declarat Andreea Marin, în podcastul  „Acasă la Măruță”.

Andreea Raicu: „Greu mi-a fost când am conștientizat demonii mei, depresia mea”

Andreea Raicu a scăpat de depresie cu meditație și yoga / foto: arhiva personală
Andreea Raicu a scăpat de depresie cu meditație și yoga / foto: arhiva personală

Andreea Raicu (45 de ani) a avut parte de o copilărie marcată de dorința părinților, care i-au cerut să fie perfecțiunea întruchipată. Vedeta a dus traumele și episoadele dificile cu ea și la maturitate.

„Greu nu mi-a fost când am păşit pe scenă şi am vorbit despre demonii mei, depresia mea, ci când le-am conştientizat şi admis, când mi le-am însuşit şi am decis să fac ceva în privinţa asta. Să vorbesc despre toate aceste lucruri nu mi-e greu, dimpotrivă.

Mai ales că ştiu cât de puţin se vorbeşte despre depresie şi cât de mulţi oameni suferă în tăcere. Dacă vocea mea ajută chiar şi un singur om, eu sunt fericită”, a mărturisit Andreea Raicu, pentru OK! Magazine.

Mihai Bendeac: „Își arată colții destul de des!”

Mihai Bendeac a spus că are episoade de depersie aproape zilnic / foto: Click!
Mihai Bendeac a spus că are episoade de depersie aproape zilnic / foto: Click!

Actorul Mihai Bendeac (40 de ani) nu s-a ferit nici el să recunoască faptul că, în afara scenei, este un tip introvertit, sensibil, care se luptă aproape zilnic cu episoade de depresie.

„Nu, n-am reușit s-o înving, își arată colții destul de des, aș spune, dar cred că am învățat să trăiesc cu ea. Am învățat să nu mă mai sperii atât de tare atunci când apar episoadele de genul ăsta, dar nu pot să spun c-am trecut peste.

Cumva, fiecare om trebuie să se lupte singur cu depresia lui, să-și caute răspunsul pe diferite căi, în diferite luări de cuvânt, în diferite interviuri ale altora care au trecut prin treaba asta, dar cred că rezolvarea propriei depresii nu stădecât în soarta fiecăruia dintre cei care se lovesc de așa ceva”, a mărturisit Mihai Bendeac.

Vezi articolul integral pe click.ro.

Duminica Lilia

https://shok.md/