Simbolurile „V”, „Z” și panglica „Sfântul Gheorghe”, interzise în Republica Moldova

 Simbolurile „V”, „Z” și panglica „Sfântul Gheorghe”, interzise în Republica Moldova
În Moldova se interzic simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Persoanele care le răspândesc, inclusiv în mediul online, vor fi amendate. Tot sub interdicție era și panglica Sf. Gheorghe, care este folosită nu numai de soldații ruși în războiul cu Ucraina, ci și în timpul sărbătoririi zilei de 9 mai, în Rusia și în alte țări, scrie SHOK.md.
Potrivit modificărilor aduse Codului contravențional, persoanele fizice pot fi amendate cu până la 900 de lei sau condamnate la până la 60 de ore de muncă în folosul comunității. Amenda maximă pentru persoanele juridice va fi de până la 1.800 de lei.
„Războiul este un rău şi nu poate fi justificat sub nicio formă. Sub semne și simboluri militare, care promovează războiul, mor oamenii.
Bunicii noștri care au trăit ororile războiului nu și-au dorit să le mai trăiască vreodată. Propaganda războiului asociată cu victoria în cel de-al Doilea Război Mondial este cea mai mare ofensă adusă celor care au luptat împotriva războiului și și-au jertfit viața pentru pace. Niciun veteran al războiului de-atunci nu-și dorește ca astăzi feciorii și nepoții lui să moară în război.
Astfel, în Moldova se interzic simbolurile și atributele care promovează acțiuni de agresiune militară, crime de război și crime împotriva umanității. Persoanele care le răspândesc, inclusiv în mediul online, vor fi amendate. Un amendament la Codul contravențional a fost votat în acest sens.
Persoanele fizice sau juridice care confecționează, etalează, vând sau răspândesc aceste simboluri, inclusiv în mediul online, vor fi amendate”, susține deputatul PAS.
Vezi video-ul de mai jos:
Recent, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că în Republica Moldova ar putea fi interzise utilizarea mai multor simboluri și însemne care propagă războiul sau violențe

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și