Simona Halep a explicat ce s-a întâmplat în meciul care a dus la eliminarea ei de la Roland Garros: A fost un atac de panică

 Simona Halep a explicat ce s-a întâmplat în meciul care a dus la eliminarea ei de la Roland Garros: A fost un atac de panică
Simona Halep a vorbit, joi, despre căderea abruptă de formă pe care a avut-o în timpul meciului de la Roland Garros 2022 în care a fost învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng. Simona Halep pune totul pe seama unui atac de panică, cauzat probabil de presiunea prea mare, un eveniment pe care, spune ea, n-a știut cum să-l gestioneze pentru că nu i s-a întâmplat prea des, informează SHOK.md, cu referire la Digi24.ro

Simona Halep, nr 19 WTA, fost lider mondial și câștigătoare a Roland Garros în 2018, a fost eliminată surprinzător, joi, în turul al doilea al Grand Slam-ului francez de tânăra jucătoare din China Qinwen Zheng, în vârstă de 19 ani, nr. 74 WTA, aflată pentru prima dată la competiția de la Paris.

Simona Halep a controlat fără probleme primul set de la Paris, câştigând cu 6-2. În actul secund, românca a făcut break la 1-1, dar nimic nu avea să prevadă ceea ce a urmat. Halep a început să greşească tot mai mult, în timp ce Zheng şi-a ridicat nivelul şi a pus-o constant în dificultate pe fosta campioană de la Roland Garros.

Simona Halep a dat semne de nervozitate, iar în unele imagini a fost surprinsă ea însăși uluită de modul în care s-a schimbat meciul de la Roland Garros. Mai mult, în startul decisivului, Simona Halep a rămas preț de câteva secunde, în pauza dintre game-uri, lângă linia de fund a terenului, cu capul lipit de rachetă, într-un moment de introspecție.

Zheng a reuşit o serie incredibilă de opt game-uri consecutive, câştigând setul secund cu 6-2 şi desprinzându-se în decisiv la 3-0.

În setul trei, Simona Halep a acuzat și o problemă medicală și a cerut intervenția fizioterapeutului, scrie digisport.ro. Halep a părut că are probleme de respiraţie, că se sufocă, nereuşind să găsească antidotul pentru jocul agresiv al chinezoaicei, care s-a impus în cele din urmă cu 6-1.

Citește și