Simona Halep a ratat calificarea în finala Indian Wells 2022, într-un meci în care, de nervi, și-a rupt racheta de tenis

 Simona Halep a ratat calificarea în finala Indian Wells 2022, într-un meci în care, de nervi, și-a rupt racheta de tenis
Simona Halep a fost învinsă vineri, 18 martie de poloneza Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Indian Wells (California), după un meci în care jucătoarea română a acuzat probleme medicale, dar a făcut și o criză de nervi în timpul căreia și-a rupt racheta de tenis, primind un avertisment, scrie digi24.ro.

Simona Halep (30 ani, locul 26 WTA) s-a înclinat după aproape două ore de joc (1 h 49 min) în fața mai tinerei Iga Swiatek (20 de ani, locul 4 WTA). Poloneza a obținut victoria în două seturi, cu scorul 7-6 (6), 6-4.

În primul set, Swiatek a reuşit desprinderea la 4-2, Halep a câştigat apoi trei game-uri la rând şi a servit pentru set, însă poloneza a dus jocul în tiebreak. Halep a ratat două mingi de set la 6-4, pierzând primul act după patru puncte cedate la rând (6-8). După ultimul punct al primului set, Simona Halep a cedat nervos, și-a distrus racheta de tenis și s-a ales cu un avertisment din partea arbitrului pentru comportament nesportiv.

Campioană la Indian Wells în 2015, Simona Halep a reuşit să conducă în actul al doilea cu 4-2, dar Swiatek a revenit formidabil şi a câştigat ultimele patru game-uri ale setului şi meciul (4-6), scrie Agerpres.

Primul game al setului al doilea a fost câștigat de Simona Halep, însă, la final, românca a cerut intervenția fizioterapeutului, acuzând o durere la coapsa piciorului stâng după ce s-a întins după o minge. Au urmat două game-uri la rând câștigate de Iga Swiatek, apoi o revenire spectaculoasă a Simonei Halep, care a ajuns să conducă cu 4-2. Din acel moment, însă, ceva s-a rupt în jocul româncei, care a acuzat în continuare probleme medicale, de care Iga Swiatek a profitat.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și