Simona Halep împlinește 31 de ani. Cariera și cele mai importante evenimente din viața marii campioane

 Simona Halep împlinește 31 de ani. Cariera și cele mai importante evenimente din viața marii campioane

Romania’s Simona Halep returns to Brazil’s Beatriz Haddad Maia during their women’s singles semi-final tennis match on Day 9 of the Rothesay WTA Birmingham Classic tennis tournament at Edgbaston Priory Club in Birmingham, central England, on June 19, 2022. (Photo by Paul ELLIS / AFP)

Simona Halep este o jucătoare româncă de tenis care a reușit să facă mândru publicul român pentru performanțele obținute. 

Pe 27 septembrie 2020, Simona Halep împlinește 31 de ani.

Simona Halep a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019. A ocupat această poziție timp de 64 de săptămâni.

Simona Halep (locul 7 WTA) a câștigat prestigiosul trofeu French Open 2018 și care este considerată „a doua rachetă a lumii”.

Simona Halep s-a născut pe 27 septembrie 1991, în Constanța într-o familie de aromâni, avându-i ca părinți pe Stere și Tanya Halep.

Simona și-a descoperit pasiunea pentru tenis la vârsta de patru ani și l-a avut ca antrenor pe fratele ai, Niculae.

Simona petrecea ore în șir cu racheta în mână și la vârsta de șase ani nu trecea zi fără să fie pe terenul de tenis.

În copilărie, Simona avea doi idoli în lumea tenisului, pe Justine Henin și Andrei Pavel, iar din afara tenisului, pe Gheorghe Hagi.

„Nu știu exact ce vârstă aveam, mergeam la turnee și îmi era rușine să mă încălzesc înainte de meciuri.” a spus Simona.

,,Mergeam undeva în spatele terenurilor sau într-un colț și mă încălzeam. Am fost un copil foarte timid. Diferența se vedea în atitudine, fetele care veneau din țări mai mari aveau mai multă încredere, erau mult mai relaxate și acomodate deja cu tot felul de lucruri. La începutul carierei mele, eram mai reținută și mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc”, spune Simona Halep.

În 2016, Simona s-a mutat la București pentru a începe cariera în tenis.

În 2018, Simona Halep, a câştigat primul său trofeu din carieră, după ce a învins-o în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-1 pe americanca Sloane Stephens, în finala turneului de la Roland Garros.

În 2019, Simona a devenit primul jucător român de tenis care a câștigat titlul de simplu de la Wimbledon. Simona și-a dat sufletul pe teren în finala cu Serena Williams reușind să o elimine cu scorul  6-2, 6-2.

Simona Halep a fost rezervată în privința amănuntelor despre viața ei personală, fiind mai important ca fanii să cunoască doar inforamații despre activitatea de pe terenul de tenis și nu din viața personală.

La aproape un an de la cununia civilă, Simona Halep și Toni Uruc, omul de afaceri constănțean au decis să pună capăt mariajului.

Pe 14 septembrie 2022, Simona Halep și Toni Uruc au mers la un birou notarial din zona Dorobanți pentru a semna actele de divorț. Cei doi ar fi stabilit de la început să nu împartă bunurile  în urma unei posibile despărțiri.

Anul acesta, pe 13 noiembrie, Simona și Toni ar fi trebuit să facă nunta la un cazino din Sinaia.

La două săptămâni de la divorțul de Toni Uruc, Simona Halep și-a făcut rinoplastie. Jucătoarea de tenis a ținut să împărtășească și cu fanii că este mândră de noul ei look, postând pe contul de Instagram o fotografie în care avea un zâmbet larg.

Rinoplastia nu este singura intervenție chirurgicală pe care a avut-o Simona. La vârsta de 18 ani, Simona și-a făcut o operație de micșoare de sâni, pentru că îi creau probleme la coloană atunci când era pe terenul de tenis.

Aura Mereuta

https://shok.md