Sindromul rar de care suferă Smiley! Și Delia a fost diagnosticată cu aceeași boală

 Sindromul rar de care suferă Smiley! Și Delia a fost diagnosticată cu aceeași boală

Smiley a mărturisit de ce boală suferă. Nu este singura vedetă afectată de acest sindrom. Click.ro a dezvăluit cum se manifestă aceasta.

Sindromul de care suferă Smiley

Smiley a mărturisit, în podcastul lui Gojira, că suferă de sindromul „Peter Pan”, o afecțiune care însă nu pune sănătatea în pericol. Acesta a mărturisit că speră să nu scape de acest sindrom care în mod normal se dezvoltă pe baza experiențelor din copilărie.

„Sufăr de complexul Peter Pan, sper să nu-l pierd. Vorba aia pe care o zic, să nu uit să mă joc câteodată, este atât de importantă. Ideal e să găsești un echilibru, eu tot timpul îmi găsesc un echilibru în tot sau mă străduiesc să-l găsesc”, a marturisit iubitul Ginei Pistol în podcastul lui Gojira.

În același timp, o altă vedetă din România este afectată de acest sindrom. Prezentă tot la podcastul lui Gojira, Delia a dezvăluit că cei care suferă de acest sindrom sunt asemenea unor copii dezvoltați.

„În esență, suntem niște copii dezvoltați. Ni se mai ridează pielea, avem experiență și bani, dar tot copii suntem. Ne cumpărăm jucării. Cu aceeași bucurie, mă uit și fac: «iiii, magazin de jucării, orice, cosmetice, tricouri». Și n-ai voie să uiți, depinde cum te-a marcat copilăria. Pe mine copilăria mea m-a marcat”, a mărturisit Delia, acum ceva timp.

Cum se manifestă sindromul „Peter Pan”

Sindromul a fost popularizat de Dan Kiley în anul 1983. Persoanele cu caracteristici ale sindromului Peter Pan pot refuza să adopte responsabilități de adult, au dificultăți în menținerea unor relații sănătoase și au o nostalgie pentru tinerețe. În timp ce majoritatea oamenilor pot tânji din când în când după simplitatea copilăriei, persoanele cu sindromul Peter Pan pot avea dificultăți în a trăi o viață de adult tipică.

Sindromul Peter Pan (PPS), deși nu este un diagnostic recunoscut, este un termen popular în psihologie folosit pentru a descrie un adult care are dificultăți în a se maturiza. Termenul este derivat din personajul fictiv Peter Pan, un băiat magic care nu îmbătrânește niciodată, creat de J.M. Barrie în 1902.

Persoanele cu acest sindrom prezintă o serie de comportamente sociale, ideologii și trăsături care sunt considerate imature, aceștia ajung să internalizeze lumea copilăriei. În cele mai multe cazuri, aceștia se pot lupta cu incapacitatea de asumare și angajament, le este teamă să greșească, sunt imaturi emoțional. Aceștia sunt predispuși să exagereze și să se concentreze excesiv pe propria persoană.

Duminica Lilia

https://shok.md/