Snoop Dogg a cumpărat celebra casă de discuri „Death Row Records”

 Snoop Dogg a cumpărat celebra casă de discuri „Death Row Records”

Snoop Dogg a cumpărat Death Row Records, celebra casă de discuri, care l-a ajutat pe rapperul american să îşi lanseze cariera muzicală, scrie SHOK.md cu referire la profm.

Snoop Dogg, un artist renumit pentru atitudinea lui relaxată, a spus că această achiziţie este „extrem de importantă” pentru el şi că aşteaptă cu nerăbdare să construiască „următorul capitol” din viitorul acestei case de discuri.

Anunţul a fost făcut cu câteva zile înainte ca Snoop Dogg să susţină un recital la gala Super Bowl 2022, programată pe 14 februarie la Los Angeles, alături de Dr. Dre, Eminem, Mary J. Blige şi Kendrick Lamar.

Snoop Dogg, al cărui nume real este Calvin Broadus Jr., s-a născut în Long Beach, California, şi a devenit celebru imediat după lansarea din 1993 a albumului său de debut, „Doggystyle”.

Acel material discografic, lansat pe piaţă de casa de discuri Death Row Records, a inclus single-uri care au făcut furori în topurile muzicale, precum „Gin & Juice”, „Murder Was The Case” şi „Doggy Dogg World”.

Înainte să aibă o carieră de succes, adolescentul Snoop Dogg a petrecut o perioadă în închisoare pentru o infracţiune asociată consumului de droguri, înainte ca una dintre primele sale casete cu remixuri muzicale să îl impresioneze pe unul dintre fondatorii casei de discuri Death Row Records, rapperul Dr. Dre, care l-a invitat la o audiţie.

Albumul său de debut l-a propulsat pe Snoop Dogg în curentul mainstream, l-a făcut celebru şi s-a vândut în milioane de exemplare pe plan mondial, facilitând lansarea celui de-al doilea material discografic al rapperului, „Tha Doggfather”, în 1996.

Snoop Dogg a intrat apoi într-o polemică cu directorii de la Death Row Records din cauza termenilor contractului său şi a unor redevenţe care nu i-ar fi fost plătite, motive pentru care rapperul a decis să părăsească această casă de discuri în 1998.

În pofida acelui scandal, următorul deceniu i-a adus rapperului Snoop Dogg noi triumfuri în industria muzicală, odată cu succesele obţinute de albumele sale „Paid Tha Cost To Be Da Boss”, „Tha Blue Carpet Treatment” şi „Ego Trippin'”.

Ultimele trei albume de studio ale sale se intitulează „Bible Of Love” (2018), „I Wanna Thank Me” (2019) şi „From Tha Streets 2 Tha Suites” (2021).

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și