Soare și temperaturi ridicate. Câte grade ne promit meteorologii pentru prima zi de weekend

 Soare și temperaturi ridicate. Câte grade ne promit meteorologii pentru prima zi de weekend
32Shares

Moldova se pregătește pentru o serie de zile însorite și călduroase, conform prognozei meteo pentru data de 8 iunie și zilele următoare. În urma unei perioade de instabilitate atmosferică, care a adus ploi și furtuni izolate în regiune, vremea se anunță a fi mai stabilă și mai plăcută în zilele următoare.

Pentru ziua de astăzi, se prognozează cer senin sau parțial noros în majoritatea regiunilor Moldovei. Temperaturile vor fi în creștere semnificativă comparativ cu zilele anterioare, ajungând în general la valori între 25°C și 30°C. Vântul va fi slab până la moderat, iar umiditatea relativă va fi în scădere.

Pentru ziua de mâine, se anticipă o continuare a vremii favorabile, cu cer predominant senin și temperaturi ridicate. Valorile termice se vor menține în aceleași intervale, fără schimbări semnificative. Vântul va continua să fie slab până la moderat, iar umiditatea relativă va rămâne scăzută.

Pentru ziua de poimâine, există posibilitatea unei ușoare scăderi a temperaturilor. Cerul va fi în continuare predominant senin, însă se pot forma nori izolați în cursul zilei. Vântul va avea intensitate redusă, iar umiditatea relativă va rămâne la niveluri moderate.

Moldova se va bucura de condiții meteorologice plăcute în următoarele zile, cu temperaturi ridicate și cer predominant senin. Este recomandat să se ia măsuri de protecție împotriva soarelui și a căldurii, să se consume suficiente lichide și să se evite expunerea prelungită la soare în timpul orelor de vârf.

32Shares

Aura Mereuta

https://shok.md