Sofia Rotaru, mesaj plin de durere, după atacul din Vinnița: Imagini tulburătoare, publicate de artistă

 Sofia Rotaru, mesaj plin de durere, după atacul din Vinnița: Imagini tulburătoare, publicate de artistă

Deși s-a poziționat o perioadă îndelungată ca „o persoană apolitică”, Sofia Rotaru a rupt tăcerea, după ce ieri, 14 iulie, patru rachete rusești au lovit orașul Vinnița din Ucraina.

Rotaru a publicat imagini înfiorătoare din orașul bombardat. Într-o imagine este și căruciorul fetiței Liza, în vârstă de trei ani, care a murit la locul bombardării.

Скриншот Инстаграм-сториз Софии Ротару

Скриншот Инстаграм-сториз Софии Ротару

Totodată, și nepoata artistei, Sonya Evdokimenko a reacționat la tragedia din Vinnița. Aceasta  a distribuit videoclipul publicat de Mașa Efrosinina și o captură de ecran a unui articol din ediția de renume mondial  „The Washington Post”, potrivit căruia Rusia a ucis oameni nevinovați în Vinnița.

Скриншот Инстаграм-сториз Сони Евдокименко, внучки Ротару

Sonya Evdokimenko a cerut anterior în mod deschis comunității mondiale să acorde atenție la ceea ce se întâmplă în Ucraina și să ia măsuri.

Potrivit presei ucrainene, patru rachete rusești au lovit orașul. Conform datelor preliminare, 12 civili, printre care și un copil au fost uciși. Alte 25 persoane au fost rănite.

Irina, mama fetiței de 4 ani, Liza, ucisă în Vinnița, se află în spital în stare foarte gravă. Imediat după atac pe rețelele de socializare au apărut imagini cu fetița moartă și căruciorul distrus. La doar câteva ore înainte mama Lizei a publicat pe internet video cum se plimbă cu fata sa. Irina avea un cont pe Instagram unde scrie despre Liza. Practic imediat după începerea războiului, părinții Lizei au luat-o din Kiev, pentru a fi departe de front, însă nu a ajutat.