Spectacol de lumină și culoare la New York. Oamenii au sărbătorit din nou Revelionul în Times Square, după un an de pauză

 Spectacol de lumină și culoare la New York. Oamenii au sărbătorit din nou Revelionul în Times Square, după un an de pauză

În ciuda variantei Omicron și a noului val al pandemiei de Covid, la New York, locuitorii ”oraşului care nu doarme niciodată” au sărbătorit din nou Revelionul în Times Square. Anul trecut, după luni extrem de dificile în SUA, evenimentul celebru în lumea întreagă a fost organizat într-o piaţă aproape goală, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

În acest an, primarul Bill de Blasio şi-a respectat promisiunea de a organiza din nou petrecerea de Revelion în Times Square şi, la ora locală 23:59, a dat startul numărătorii inverse înainte de intrarea în noul an, relatează AFP. Petrecerea a avut loc în faţa unui număr limitat de spectatori, doar 15.000 de persoane, în locul celor 60.000 care participau de obicei, iar toţi participanţii din acest an au trebuit să îndeplinească două condiţii: să fie vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus şi să poarte măşti sanitare.

Tradiția globului din Times Square de Anul Nou

Ca în fiecare an, a fost nevoie de 60 de secunde pentru ca din vârful unui stâlp înalt de 20 de metri să coboare o sferă geodezică, luminoasă şi acoperită cu plăcuţe din cristal, având un diametru de 3,5 metri şi o greutate de peste cinci tone. În secunda care a marcat intrarea în noul an 2022, globul din Times Square s-a stins, pentru a lăsa locul unui scurt foc de artificii, în aplauzele, uralele şi îmbrăţişările petrecăreţilor.

Conform tradiţiei, peste 1,3 tone de confetti conţinând mesaje de Anul Nou au fost aruncate de pe acoperişurile clădirilor din Times Square.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și