[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Modela Nina Crețu într-o ședință foto la Palatul Versailles. Vezi ...
FOTO / Imaginea cu care Anda Adam a strâns peste 20.000 de like-uri. ...
AȘA ȘI TRĂIM! Consilier municipal: „Limba română e la București, la ...
„La jocul din satul meu”! Cristina Ceauș SURPRINDE cu o nouă LANSARE! ...

O campioană mondială a murit la doar 27 de ani. Era în cantonament când i s-a făcut rău

Lara van Ruijven a murit la doar 27 de ani

Lara van Ruijven, medaliată cu bronz la Olimpiada de Iarnă din 2018 şi campioană mondială în 2019 la patinaj viteză a murit, la vârsta de doar 27 de ani, după ce fuseses internată într-un spital din Perpignan, Franţa, „cu grave probbleme de sănătate”, informează Shok.md, cu referire la digisport.ro.

Lara se afla în cantonament, alături de ceilalți membri ai lotului Olandei, când problemele de sănătate i-au dat de știre, iar tânăra a fost internată în spital.

Lara van Ruijven a murit la 27 de ani, din cauza complicaţiilor cauzate de o boală autoimună

După patru zile de spitalizare, din cauza agravării stării de sănătate, tânăra sportivă a fost trasferată la Terapie Intensivă şi i s-a indus comă artificială.

„O reacţie autoimună a dus la complicaţii severe. Sângerarea internă, în special la creier, a înrăutăţit rapid situaţia”, se menționează într-un comunicat al federaţiei olandeze, preluat de AS.

Chiar dacă francezii au decis să rişte şi să o opereze, de două ori chiar, nu s-a mai putut face nimic. „Este o veste de necrezut, oribilă”, a constatat antrenorul Jeroen Otter.

Ce sunt afecţiunile autoimune

Conform siteului apaa.ro, „afecţiunile autoimune sunt cauzate de un răspuns nepotrivit al sistemului imun împotriva propriului organism. Uneori acesta va înceta să recunoască unul sau mai mulţi dintre constituenţii normali ai organismului ca „self” (n.r. sigur) şi va produce anticorpi care vor ataca celule proprii, ţesuturi şi/sau organe. Aceasta cauzează inflamaţia şi distrugerea organelor sau ţesuturilor afectate, care duc la declanşarea afecţiunilor autoimune.

Cauza declanşării afecţiunilor autoimune este necunoscută, dar se bănuieşte că dezechilibrul este declanşat de intervenţia unor bacterii, virusuri, toxine sau chiar a unor medicamente la un individ cu predispoziţie genetică pentru dezvoltarea de boli autoimune. Există o multitudine de boli autoimune, unele afectează doar un organ, altele pot să cuprindă tot organismul. Cele mai comune organe şi ţesuturi afectate de afecţiunile autoimune sunt:

  • celulele roşii ale sângelui,
  • vasele de sange,
  • glandele endocrine precum tiroida sau pancreasul,
  • musculatura,
  • articulaţiile,
  • pielea.

O persoană poate prezenta în acelaşi timp afectarea autoimună a mai multor organe.


IUL 13, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...