Sportivii olimpici se implică în lupta împotriva schimbărilor climatice

 Sportivii olimpici se implică în lupta împotriva schimbărilor climatice
0Shares

Peste 50 de sportivi olimpici şi paralimpici au lansat un apel către guverne să lupte împreună împotriva schimbărilor climatice. Comitetul Internaţional Olimpic a dat publicităţii un comunicat şi o înregistrare video în care sportivii îi îndeamnă la acţiune pe liderii mondiali prezenţi la Conferinţa Naţiunilor Unite pe tema schimbărilor climatice (COP26), care a debutat săptămâna aceasta la Glasgow (Scoţia), scrie SHOK.md cu referire la agerpres.

Iniţiativa sportivilor este susţinută de CIO, care a subliniat că toate Jocurile Olimpice de după anul 2030 trebuie să fie pozitive pentru climă.
”Comitetul Internaţional Olimpic este încântat să sprijine această inţiativă şi să îi ajute pe sportivii olimpici să-şi folosească vocile puternice pentru a crea un viitor mai durabil pentru toţi.

Schimbarea climatică este una dintre cele mai mari provocări cu care omenirea s-a confrunta vreodată, iar CIO este mândru să conducă răspunsul Mişcării Olimpice la această criză. Angajamentul recent pe care l-am asumat, de a reduce emisiile noastre de carbon cu 50% până în 2030 şi sprijinul nostru pentru această iniţiativă fac parte din acest efort. Sportul are puterea de a face lumea un loc mai bun, iar astăzi avem ocazia să folosim această putere în faţa schimbărilor climatice”, a spus preşedintele CIO, Thomas Bach.

Lansat de navigatoarea Hannas Mills, dublă campioană olimpică şi membră a Ordinului Imperiului Britanic, precum şi de canotoarea olimpică britanică Melissa Wilson, mesajul video respectiv prezintă peste 50 de sportivi olimpici şi paralimpici din cele patru colţuri ale lumii.
Printre aceştia se numără baschetbalistul spaniol Pau Gasol, triplul medaliat olimpic, care îndeplineşte rolul de membru al Comisiei sportivilor a CIO, dublul campion olimpic şi deţinătorul recordului mondial la maraton Eliud Kipchoge (Kenya) şi dublul campion olimpic la tenis Andy Murray.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/