Steagul curcubeu, afișat pe clădirea Delegației UE și cea a Ambasadei SUA de Ziua împotriva Homofobiei: Facem apel la o mai mare protecție a drepturilor omului

 Steagul curcubeu, afișat pe clădirea Delegației UE și cea a Ambasadei SUA de Ziua împotriva Homofobiei: Facem apel la o mai mare protecție a drepturilor omului

Ziua internaţională de luptă împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei se marchează, anual, la 17 mai, reprezentând data la care homosexualitatea a fost scoasă de pe lista bolilor de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), respectiv 17 mai 1990. Astfel, steagul curcubeu a fost afișat pe clădirea Delegației UE în Republica Moldova și cea a Ambasadei SUA. „Uniunea Europeană sprijină Moldova în eforturile ei de a avea o societate diversă și deschisă, în care drepturile persoanelor LGBTIQ+ sunt pe deplin protejate”, se arată într-o postare.

„Astăzi, când sărbătorim Ziua Internațională Împotriva Homofobiei, Bifobiei și Transfobiei, steagul curcubeu este afișat pe clădirea Delegației UE în Republica Moldova.

Această zi importantă marchează căutarea acceptării sociale și egalității persoanelor LGBTIQ+ din întreaga lume, inclusiv Moldova. Deoarece înca mai există discriminare și mai sunt înregistrate atacuri împotriva persoanelor LGBTIQ+, putem spune că mai este un drum lung de parcurs către acceptarea socială deplină și egalitate. Uniunea Europeană sprijină Moldova în eforturile ei de a avea o societate diversă și deschisă, în care drepturile persoanelor LGBTIQ+ sunt pe deplin protejate”, menționează Delegația UE.
„Astăzi, de Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, Ambasada SUA și alte misiuni diplomatice din Republica Moldova fac apel la o mai mare protecție a drepturilor omului: https://bit.ly/3MaXbcz. De asemenea, ambasadorul Logsdon a solicitat ca drapelul Pride să fie amplasat astăzi în mod proeminent la sediul Ambasadei SUA la Chișinău, pentru a reafirma sprijinul SUA pentru această cauză importantă”, se arată în comunicatul emis de Ambasada SUA.

Valerica Baxanean