(stop cadru) Voronin: Tot timpul dau cu oiștea-n gard moldovenii noștri, apoi bocesc

 (stop cadru) Voronin: Tot timpul dau cu oiștea-n gard moldovenii noștri, apoi bocesc

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susține că „moldovenii au dat cu oiștea-n gard” atunci când nu au votat Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, la alegerile anticipate din 11 iulie, însă declară că prezența lor în Parlament se va face simțită. Acesta a mai spus, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a, că nu ține pică pe cetățenii care nu i-au oferit votul, scrie SHOK.md, cu referire la UNIMEDIA.

Voronin declară, în continuare, că o parte din moldovenii din diasporă au mers la vot organizat, pentru a vota PAS: „Am luat atâta cât ne-a votat lumea. O să vadă acum pe parcurs. Tot timpul dau cu oiștea-n gard moldovenii noștri, adică cetățenii Republicii Moldova. L-am întrebat pe Kozak: în toată Federația Rusă, spuneți că avem sute de mii de moldoveni care lucrează acolo la voi, de ce ne-au votat doar 6600 blocul nostru? Iar pe ceilalți în genere nu i-au votat, dar spuneți de 400 de mii. Europenii au organizat. Angela Merkel a spus la cea care acum e președintele Comisiei Europene, aceea a fost la ea în Cabinetul de miniștri ministru al Apărării, domnișoara ceea de la Bruxelles, a dat comandă și în ziua alegerilor, toți unde nu ar lucra le-au dat zile de odihnă, le-au dat și transport, le-au dat și bani și i-au trimis, numai să încercați să nu mergeți la votare. Și s-au dus și au votat 200 de mii și din contul lor au 13, 14 sau 15 mandate”.

Cât despre votul de acasă, și pentru acesta liderul PCRM are o explicație: „Și în Moldova s-a votat, iată o să vedem rezultatele, pentru că nu prima dată moldovenii dau cu oiștea-n gard, dar nu moldovenii, toți cetățenii R. Moldova care au dreptul de vot și apoi ce fac? Bocesc, că iată ne-au promis, că iată nu o să fie. Să dea Dumnezeu ceea ce s-a promis și mai mult, că se promit multe, campania electorală e ca o nuntă, dar pe urmă ce va fi și cum va fi, poate va fi și mai bine”.

Voronin spune, totuși, că nu ține pică pe moldovenii care nu au votat BECS la alegerile din 11 iulie: „Eu doresc să fie bine în țara noastră, fiecare om să fie sănătos, să aibă tot ce îi trebuie pentru familie, pentru el personal. Eu nu doresc rău, categoric, chiar dacă nu ne-au votat pe noi. Suntem în opoziție, avem dreptul să propunem inițiative legislative, să participăm la discuții orișicărei legi, avem dreptul de a ne adresa la Curtea Constituțională”.

„Mare treabă nu putem face, dar prezența noastră va fi simțită”, a conchis liderul PCRM.

Gheorghe Gonța – Scorul slab al Blocului Comuniștilor și… | By…

În urma alegerilor parlamentare de la 11 iulie, trei formațiuni au ajuns la conducerea noului Legislativ – PAS, cu 63 de mandate, BECS cu 32 și Partidul Șor cu 6 fotolii de deputat.