Surori de 15 și 19 ani, ucise în Serbia de tatăl lor, recent ieșit din închisoare. Și-a omorât și soția și apoi a dat foc la casă

 Surori de 15 și 19 ani, ucise în Serbia de tatăl lor, recent ieșit din închisoare. Și-a omorât și soția și apoi a dat foc la casă

Un bărbat din Serbia şi-a ucis soţia, cele două fiice în vârstă de 15 şi 19 ani, după care s-a sinucis, potrivit ştirilor din presa locală, scrie SHOK.md cu referire la digi.

Crima a avut loc miercuri în locuinţa familiei din oraşul Sombor de la graniţa de nord a Serbiei.

Bărbatul a dat foc locuinţei cu un dispozitiv exploziv, după care s-a spânzurat de o grindă, a informat portalul de ştiri din Belgrad blic.rs.

Un număr mare de pompieri sosiţi la faţa locului au reuşit să stingă flăcările.

Potrivit relatărilor, bărbatul fusese eliberat din închisoare cu doar câteva zile în urmă, unde executase o pedeapsă pentru violenţă în familie. Eliberarea sa a fost condiţionată de interdicţia de a pătrunde în locuinţa familiei.

În pofida eforturilor legiuitorilor, violenţa împotriva femeilor şi a copiilor este o problemă serioasă în Serbia. În cazuri extreme, femeile sunt adesea ucise de soţi sau parteneri.

Experţii atribuie această situaţie condiţiilor patriarhale din această ţară balcanică, dar şi traumei colective şi perturbărilor sociale rezultate din războaiele iugoslave din anii 1991-1999.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și