Sute de pârși congelați, confiscați de poliția italiană. Rozătoarele sunt o delicatesă la chefurile clanului mafiot „Ndrangheta”

 Sute de pârși congelați, confiscați de poliția italiană. Rozătoarele sunt o delicatesă la chefurile clanului mafiot „Ndrangheta”
0Shares

Poliţia italiană a arestat trei persoane în Calabria, fief al mafiei ‘Ndrangheta, după descoperirea a sute de pârşi congelaţi, o specie protejată de rozătoare, care este servită ca delicatesă la festinurile organizaţiei mafiote, relatează sâmbătă ziarul „La Repubblica”, scrie SHOK.md cu referire la digi24.

Poliţia, care căuta droguri, a găsit şi mai multe animale vii, ţinute în cuşti, în timpul unei razii la Delianuova, un oraş situat în sudul Italiei.  Alți 235 de pârşi erau congelaţi şi ambalaţi pentru vânzare şi consum, potrivit La Repubblica.

‘Ndrangheta serveşte aceste mici rozătoare la mesele în care se face pace între familiile mafiote duşmane, potrivit organizaţiei de protecţie a naturii LIPU. Braconajul este o practică curentă la Aspromonte, în Calabria, unde vânătorii pun mii de capcane în pădure şi vând apoi pârşii capturaţi ilegal mafioţilor şi restaurantelor, susține LIPU.

‘Ndrangheta este o organizaţie mafiotă din Calabria, care a devenit cea mai puternică din Italia şi are activităţi în întreaga lume, depăşind-o ca influență pe mai cunoscuta Cosa Nostra din Sicilia, menționează Agerpres

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/