Sute de studenți izolați la un hotel Covid scandează și strigă de la balcoane: “Lăsați-ne liberi! Vrem să plecăm!”

 Sute de studenți izolați la un hotel Covid scandează și strigă de la balcoane: “Lăsați-ne liberi! Vrem să plecăm!”
0Shares

“Suntem negativi, vrem să plecăm!”. A fost strigătul a sute de tineri izolați într-un hotel din Mallorca, după ce o excursie studențească s-a transformat într-un focar de Covid. Aceștia se plâng că sunt ținuți captivi fără a mai avea vreo legătură cu explozia de îmbolnăviri ce a pus pe jar autoritățile din Insulele Baleare și Spania continentală, scrie SHOK.md.

Potrivit observator, dotați cu pancarte și sătui să mai stea izolați în camere, peste 200 de studenți au ieșit în această dimineață la balcoane și au început să protesteze, revoltați de faptul că mulți dintre ei au deja teste COVID negative dar tot sunt ținuți în carantină. Până în acest moment, circa 26% dintre studenții captivi în Mallorca, care au fost direct sau indirect implicați în focarul de coronavirus, s-au infectat cu SARS-CoV-2, a anunțat în cursul acestei zile ministrul regional al Sănătății, Patricia Gómez

În acest moment sunt 249 de studenți pe insulă, din cei 265 implicați în focarul de coronavirus. Aceștia au fost transferați la un hotel, pentru triere provizorie, iar alți 13 așteaptă transferul. Astfel, din cei 249, 175 au teste PCR negative, 62 au fost confirmați cu infecție, iar 12 așteaptă rezultatele. Dintre cei pozitivi doar 12 au ajuns la spital, cu simptome moderate de COVID0-19.

Studenții, aproape de a vandaliza hotelul din Mallorca

Poliția locală din Palma de Mallorca a fost nevoită să intervină, marți dimineață, la hotelul în care sunt izolații tinerii, după ce s-au primit mai multe reclamații de la clienții unităților hoteliere din vecinătate. Aceștia s-au plâns că studenții au dat muzica tare, au început să țipe și să arunce obiecte de la balcoane. În plus, sunt suspiciuni că li s-ar fi furnizat alcool în găleți legate cu cearșafuri, ceea ce a aprins spiritele.

Patricia Gómez a apărat decizia izolării și a spus că “guvernul acționează în conformitate cu criteriile de sănătate publică, pentru protecția cetățenilor”, după ce s-a stabilit că sunt localnici din Mallorca ce ar fi putut intrat în contact cu tinerii infectați. Oficialul a argumentat că detectarea persoanelor infectate și carantinarea lor a început să taie lanțul infecțiilor. “Venim după un an foarte greu. În aceste insule 845 de persoane au murit și mulți alții au suferit social și economic, cer responsabilitate maximă”, a explicat ea.

0Shares