Tânăra care își stresează vecinii: A adoptat un purcel și un vițeluș

 Tânăra care își stresează vecinii: A adoptat un purcel și un vițeluș
0Shares

Dragostea pentru animale a unei tinere din Statele Unite nu are margini, scrie SHOK.md cu referire la stirile.

Dragostea pentru animale a unei tinere din Statele Unite nu are margini. La scurtă vreme după ce s-a stabilit în Ucraina, ea a adoptat o văcuţă şi un purcel, pe care i-a dus să locuiască alături de ea, într-un mic apartament închiriat! Spre supărarea vecinilor, desigur.

Animalele s-au obişnuit repede cu viaţa de oraş, dar veterinarii au încercat să o convingă pe tânără că nu este cel mai bun loc de trăit pentru noii ei prieteni.

Alice a ajuns în urmă cu o lună în Ucraina, unde predă limba engleză. Şi, cum de mulţi ani este preocupată de salvarea animalelor, şi-a găsit şi aici câţiva prieteni necuvântători care aveau nevoie de ajutorul ei.

Alice Day, proprietara animalelor: “Azi, purcelul a mâncat o prăjitură şi o omletă. Purcelul se numeşte Puslan şi viţelul Car, văcuţa Car”.

Femeia povesteşte că a văzut un anunţ online prin care un fermier punea în vânzare o văcuţă, abia fătată şi, cum avea deja un purcel în grijă, n-a stat prea mult pe gânduri şi a cumpărat-o. Animalul a costat-o 63 de euro, dar tânăra spune că ar fi dat oricât doar să ştie că viţica nu ajunge în farfuriile oamenilor.

Vecinii n-au fost însă prea încântaţi de prietenii americancei. Şi au anunţat poliţia.

Vecin: ”Cumpără-ţi un apartament şi cu un elefant acolo.”

Totuşi copiii sunt tare bucuroşi când o întâlnesc pe Alice împreună cu prietenii ei.

Femeie: ”I-am arătat copilului purcelul şi viţica.”

Veterinarii aduşi de autorităţi au încercat să o convingă pe femeie că parcarea de lângă bloc şi un apartament micuţ nu sunt tocmai cele mai bune locuri în care să creşti animale de fermă. Mai mult, vaca fiind încă mică are nevoie de îngrijire aparte.

Veterinar: “O văcuţă ca aceasta consumă şase litri de lapte pe zi în prima lună. E încă pui. Proprietarul nu trebuia să o vândă pentru că încă are nevoie de lapte.”

Dar Alice nu s-a lăsat convinsă de veterinari. Ce a determinat-o totuşi să renunţe la animale au fost ameninţările propretarului locuinţei în care stă. Şocat când a aflat de noii chiriaşi, el a pus-o să aleagă între animale şi apartamenul închiriat.

Aşa că tânăra a predat vietăţile unor asociaţii pentru protecţia animalelor, care au garantat că purcelul şi viţica vor duce o viaţă bună.

Olena Rusina, directoarea unui adăpost de animale: “Este micuţ, nu va păţi nimic. Va fi ţinut separat de alte animale până se va obişnui. Vom vedea. Noi ne comportăm cu animalele ca şi cum ar fi la grădiniţă”.

Chiar dacă s-a lăsat înduplecată să renunţe la cei doi prieteni, Alice a promis solemn că nu va renunţa la misiunea ei de a salva alte animale.

0Shares

Maria Palade

https://shok.md/