Taxiurile zburătoare reprezintă cea mai nouă inovație: Cum ne ajută, când vor deveni o realitate

 Taxiurile zburătoare reprezintă cea mai nouă inovație: Cum ne ajută, când vor deveni o realitate

Primul hub de taxi zburător din lume prinde contur în Anglia pentru aeronavele electrice cu decolare și aterizare verticală, scrie SHOK.md cu referire la playtech.

Orașul englez Coventry a cunoscut zile mai bune. Cunoscut odată ca orașul auto al Regatului Unit, casa a aproximativ 400.000 de oameni din Midlands din Anglia a fost lăsată să își regăsească identitate după scăderea producției auto, ca urmare a distrugerii pe scară largă din cauza bombardamentelor din cel de-al Doilea Război Mondial.

taxi zburator

În această primăvară, totuși, Coventry se află din nou în fruntea inovațiilor de vârf la nivel mondial în domeniul mobilității personale, deoarece găzduiește ceea ce este considerat primul hub complet funcțional pentru taxiuri zburătoare, ambarcațiunile de decolare verticală și de aterizare cu propulsie electrică pe care susținătorii îl consideră ca fiind cea mai nouă inovație în domeniu aeronautic.

Locația este pe deplin funcțională, adică în afară de taxiurile aeriene în sine. Având în vedere că zecile de modele eVTOL propuse încă nu au obținut aprobarea de reglementare, dronele fără pilot iau locul navei de obicei de cinci persoane pe parcursul a trei săptămâni de zboruri demonstrative în Coventry.

Totuși, totul este exact așa cum va fi atunci când primele taxiuri zburătoare vor ieși pe piață peste câțiva ani, potrivit dezvoltatorului hub-ului, Urban-Air Port, un startup cu sediul în Londra, care conduce eforturile de dezvoltare așa numitelor vertiports în competiție cu rivalul britanic Skyports.

„Suntem aici pentru a le arăta tuturor cum va arăta viitorul”, a spus fondatorul și președintele executiv al Urban-Air Port, Ricky Sandhu.

Coventry nu este Londra

Hub-ul, plasat pe o parcare, la o intersecție aglomerată de peste drum de gara principală din Coventry, nu face concesii la viziunea futuristă a călătoriilor în stil Jetsons, în timp ce orașul în sine este emblematic pentru fostele centre industriale ale Marii Britanii.

„Coventry nu este Londra și asta este important”, a spus Sandhu. „Londra este bine deservită de transportul public. Coventry și multe alte orașe nu sunt.”

În jurul hub-ului se află puncte de încărcare pentru mașini și scutere electrice menite să permită pasagerilor să treacă fără probleme de la un mod de călătorie la altul.

Maria Palade

https://shok.md/