TikTok a ajuns în spațiu: Primul videoclip de pe rețeaua de socializare creat pe ISS

 TikTok a ajuns în spațiu: Primul videoclip de pe rețeaua de socializare creat pe ISS

Astronautul ESA Samantha Cristoforetti a postat clipul de 90 de secunde recent și a condus telespectatorii prin viața de pe Stația Spațială Internațională. Ea a arătat chiar și animalele de pluș pe care le-a adus pentru zborul de șase luni cu producătorul de rachete SpaceX. Cristoforetti se află în misiunea Crew-4 și a spus că primele zile la bordul ISS au fost petrecute învățând cât mai multe de la echipa misiunii Crew-3, scrie SHOK.md cu referire la playtech.

„Urmează-mă să merg cu îndrăzneală acolo unde niciun TikToker nu a mai ajuns”, a spus Cristoforetti la sfârșitul videoclipului ei, care are în prezent aproximativ 700.000 de vizualizări.

Acelora dintre noi încă blocați pe suprafața Pământului cu siguranță cred că ne place să vedem ce fac astronauții la locul de muncă.

De asemenea, recent, astronautul ESA Matthias Maurer ne-a arătat rutina sa confortabilă de noapte, la doar câteva săptămâni după ce am aflat cum se recicla urina și că toaleta ISS a fost spartă. Poate vom ajunge să vedem primul dans care se creează în gravitație zero.

Dacă totul decurge conform planului SpaceX, s-ar putea chiar să vedem primul TikTok creat pe Marte.

Unul dintre cei mai buni angajați ai SpaceX a declarat, în cadrul unei conferințe, săptămâna aceasta, că SpaceX va ajunge probabil pe Marte înainte ca misiunea NASA Artemis să o facă.

Președintele și directorul de operațiuni SpaceX, Gwynne Shotwell, a declarat în timpul unui interviu video cu CNBC că astronauții vor avea cizmele pe Marte înainte de sfârșitul anilor 2020 și vor folosi una dintre viitoarele rachete reutilizabile ale SpaceX, numite Starship. Rachetele pot transporta oameni și încărcături utile, iar Shotwell a spus în timpul interviului său că încărcăturile utile vor ajunge pe Planeta Roșie în aproximativ cinci ani, urmate, în scurt timp, de oameni.

 

Maria Palade

https://shok.md/