(video) TikTok-ul „i-a pus cruce” pe carieră! Un judecător din România, exclus din magistratură

 (video) TikTok-ul „i-a pus cruce” pe carieră! Un judecător din România, exclus din magistratură

Judecătorul  român Cristi Danileț a fost exclus din magistratură,  din cauza a două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok. Decizia în acest sens, a fost luată de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) al României. Despre aceasta a anunțat luni,  Danileț pe pagina lui de Facebook.

Cristi Danileț a declarat că va contesta decizia CSM la Înalta Curtea de Casație și Justiție, întrucât cele două postări nu au nici o legătură cu profesia și țin doar de viața sa privată. 

„Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru două filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui. 

Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară.

Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, a menționat acesta.

– YouTube

– YouTube

Citește și