,,Toate culorile sunt culorile sufletului”, expoziția Pictorului Anatol Danilișîn a impresionat-o pe Corina Fusu

 ,,Toate culorile sunt culorile sufletului”, expoziția Pictorului Anatol Danilișîn a impresionat-o pe Corina Fusu

Fosta ministră a Educației Corina Fusu, a rămas impresionată de expoziția de Pictură a artistului Anatol Danilișin, scrie SHOK.md.

Pe pagina sa de facebook Corina Fusu a postat câteva poze cu tablourile marelui artist.

„Culoare, emoție, energie, viață – acesta este Artistul Anatol Danilișin!!!”, scrie Corina Fusu.

Opera lui Anatol Danilișin este apreciată și premiată cu numeroase premii și distincții : Premiul pentru pictură, Galeria Avant Post din București, Premiul pentru caricatură la Festivalul Constantin Tănase din Vaslui, Premiul revistei « Basarabia » din Chișinău etc.

În opinia criticilor de artă Anatol Danilişin este o mîndrie a culturii moldoveneşti: „Anatol Danilişin este un Caravaggio al moldovenilor, este genul omului de artă care stăpâneşte în picturile sale totul – de la fineţe şi subtil până la gravitate şi abstract”.

Din 1997 Anatol Danilișin este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din R. Moldova, membru al Uniunii Internaționale a Artiștilor Plastici a Unesco, a Uniunii Artiștilor Plastici din România. De-a lungul anilor, artistul a participat la numeroase conferinţe şi ateliere de creaţie. De două ori, în 2006 şi 2008, Anatol Danilișin a fost invitat la Paris, la Cité Internationale des Arts, unde a avut ocazia să se întâlnească cu artişti din întreaga lume.

 

Maria Palade

https://shok.md/