Top 10 alimente nutritive pentru elevi

 Top 10 alimente nutritive pentru elevi
0Shares

Alimentația sănătoasă și cât mai diversă are un rol primordial în asigurarea nutriției, energiei, capacității de memorie, precum și în dezvoltarea unui sistem imunitar puternic, elemente necesare succesului oricărui elev. Iata topul alimentelor nutritive care ar trebui incluse în meniul săptămânal al elevilor pentru o dezvoltare sănătoasă și armonioasă. 

Oul este un aliment ideal pentru micul dejun al copiilor. Bogat în colină, substanță similară vitaminei B, acesta asigură funcționarea optimă a creierului, având un rol esențial în menținerea memoriei și a concentrării.

Năutul este o sursă însemnată de energie, datorită cantității importante de carbohidrați complecși și fibre pe care o conține. Poate fi consumat atât sub formă de hummus, ori ca garnitură sau de ce nu, în compoziția unui wrap alături de avocado, coriandru, ceapă verde și mix de verdețuri.

Avocado este considerat un superaliment, ideal pentru perioadele încărcate din punct de vedere intelectual, în a cărui compoziție se regăsesc vitaminele B, C, E și K, și minerale precum calciu, sodiu, zinc sau fier și acizi grași, cu rol de stimulare a funcțiilor creierului. Poate fi consumat în orice moment al zilei, în foarte multe variante. Una dintre acestea este celebrul guacamole cu avocado, lămâie, ceapă roșie, pătrunjel, oregano și roșii cherry.

Peștele gras, printre care și somonul, este bogat în proteine, acizi grași și vitamine din grupul B, ce asigură un nivel ridicat de energie și stimulează memoria.

Ficatul de pui este pe de o parte o sursă esențială de fier, dar și o sursă de proteine. Este cunoscut faptul că fierul are rolul de a transporta oxigenul către creier, ceea ce crește capacitatea de concentrare și a memoriei.

Consumat ca garnitură sau în salate, spanacul este un aliment care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Bogat în fier, calciu, magneziu, potasiu și vitaminele A, C, E, K, fibre și antioxidanți, este o sursă excelentă de nutrienți care cresc nivelul de energie.

Carnea de vită este un aliment ideal pentru zilele cu efort fizic datorită proteinelor și creatinei care ajută la buna dezvoltare a mușchilor.

Și pentru că nu putea lipsi desertul, propunem două variante în aceeași notă nutritivă. Una dintre acestea este tortul cu fructe de pădure, raw, fără gluten, cu migdale, unt de cacao, fructe de pădure bogate în antioxidanți, caju, curmale, cocos, lămâie, vanilie și miere nefiltrată.Cea de-a doua variantă este tortul de măr cu nucă, merișoare, măr, scorțișoară, tărâțe psyllium, zahăr de cocos, caju, ulei de cocos și agave.

sursa:kudika.ro

0Shares