Top 10 cele mai frumoase destinații pentru vacanța de vară, din întreaga lume

 Top 10 cele mai frumoase destinații pentru vacanța de vară, din întreaga lume

Sezonul estival se apropie, astfel că, este momentul alegerii destinației de vis pe care să o vizităm în vacanța de vară. Ți-am pregătit atât locuri exotice, cât și locuri încărcate de istorie. Iată un top 10 destinații care te va ajuta să decizi unde ai vrea să mergi în doar câteva luni, scrie SHOK.md cu referire la wowbiz.

10. Muntenegru

Muntenegru, țara numită și „Paradisul turismului” în lunile de vară, este una dintre țările pe care trebuie să o vizitezi măcar o dată în viață.

Mai exact, Muntenegru este celebră pentru plajele sale și viața de noapte activă.

Printre cele mai apreciate destinații din această țară se află și: Kotor, orașul unde se află unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, Budva, cunoscut și sub numele de „Miami din Muntenegru” ori Tivat, faimos pentru litoralul său unic în Golful Kotor.

Top 10 cele mai frumoase destinații pentru vacanța de vară din întreaga lume

 

9. Bali

Bali se redeschide pentru turismul internațional după doi ani de închidere  | Jurnal.md

Insula Bali din Indonezia este fără doar și poate una dintre cele mai captivante și pline de surprize destinații de vacanță. Datorită mării, nisipului, naturii luxuriante, vieții de noapte distractive, Insula Bali a devenit preferata multor turiști din întreaga lume.

Câmpurile de orez Jatiluwih și Tegalalang, Pădurea Sacră a Maimuțelor, Templul Tanah Lot, Poarta Handara, Peștera Elefantului, Nusa Penida, Templul Ulun Danu, Plaja Canggu, Cascada Tegenungan, Districtul Ubud și Plaja Seminyak sunt doar câteva dintre locurile care trebuie trecute pe listă.

 

8. Nice

Nice - Wikipedia

Nice este unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, situat pe Coasta Franceză (Coasta de Azur). Cunoscut ca locul unde merg doar ”oamenii selecți”, Nice este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa.

Printre principalele puncte turistice de aici se numără și: Vieux Nice, Promenade des Anglais, Piața de flori Cours Saleya, Piața Massena, Hotelul Negresco, Parcul de la Colline du Château și Cathédrale Orthodoxe Saint Nicholas.

7. Barcelona

Barcelona, considerată una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Europa, este capitala regiunii autonome Catalonia. Deși, vremea exagerat de caldă pune în dificultate călătoriile, arhitectura unică a orașului face ca acest disconfort să merite din plin.

Principalele puncte turistice ale orașului sunt: Parcul Guell, La Sagrada Familia, La Pedrera, Strada La Rambla, Stadionul și Muzeul Camp Nou, Casa Batllo, Statuia Christophe Colomb, Muzeul Picasso și Plaça de Catalunya.

Top 10 cele mai frumoase destinații pentru vacanța de vară din întreaga lume

 

6. Casablanca

Qué ver en Casablanca | 10 lugares imprescindibles

Casablanca sau „Orașul Alb”, așa cum mai este cunoscut, este cel mai important oraș turistic din Maroc, împreună cu Marrakech. Astfel că, „Orașul Alb” este un loc deosebit de bogat din punct de vedere cultural și datează încă din secolul al VII-lea. Datorită climatului mediteranean, Casablanca este din ce în ce mai preferat de turiști pentru vacanțele de vară.

Piața Mohammed V, Moscheea Hassan II, La Corniche, Place des Nations Unies, Catedrala Casablanca, Parcul Ligue Arabe, Medina Veche, Quartier Habous și Palatul Regal sunt doar câteva locuri pe care le poți vizita aici.

5. Mykonos

Mykonos, Greece - Tourist Destinations

Mykonos este una dintre insulele grecești fantastice. Aceasta este renumită în întreaga lume datorită decorurilor, arhitecturii, mării și a morilor de vânt. Totodată, aceasta este prima insula din Yunaninstan care a fost deschisă tursimului. În Mykonos te poți bucura atât de mare cât și de muzee ori petreceri distractive.

Printre locurile de neratat în Grecia se află și: Mica Veneție, Morile de Vânt, Biserica Panagia Paraportiani, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Folclor, Plaja Paradisului, Plaja Ornos, Insula Delos.

4. Napoli

Napoli este un oraș din Italia, nu la fel de des pronunțat precum Roma, Veneția ori Milano. Însă, se spune că dacă îți dorești să „guști” din cultura italiană, Napoli este orașul perfect, datorită atmosferei prietenoase în comparație cu alte locuri turistice aglomerate. Totodată, dacă sunteți în căutarea celei mai bune pizza, aici o veți găsi.

Iată ce alte puncte de interes sunt în Napoli: Bazilica Santa Chiara, Palatul Regal din Napoli, Via San Gregorio Armeno, Cappella Sansevero, Castelul Nuovo, Castelul Ovo, Catedrala din Napoli sunt doar câteva dintre atracțiile disponibile vizitatorilor. În plus, este musai să vedeți și Insula Capri în largul Golfului Napoli.

Top 10 cele mai frumoase destinații pentru vacanța de vară din întreaga lume

 

3. Phuket

27 Amazing Things To Do In Phuket, Thailand - Touring Highlights

Phuket este una dintre cele mai fabuloase provincii din Thailanda. Aceasta este destinația de vacanță potrivită pentru toți mofturoșii, întrucât are de oferit ceva pentru toate gusturile și plăcerile. De la cazări la tratamente balneare până la excursii cu barca la cel mai mic preț. Printre obiectivele tursitice de neratat se află și Templul Wat Chalong alături de Marele Buddha.

2. Marele Canion

Marele Canion este în topul locurilor de văzut obligatoriu atunci când ajungi în Statele Unite ale Americii. Considerat una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii, Marele Canion oferă o mulțime de activități în aer liber pentru toată lumea.

Acesta se întinde pe o distanţă de 446 km, are o lăţime ce variază între 6 km și 29 km, iar distanţa până la râu este de aproximativ 800 m, dar ajunge și până la 1857 m în anumite zone. Dacă sunteți pasionați de fotografie, această destinație este perfectă pentru voi.

Top 10 cele mai frumoase destinații pentru vacanța de vară din întreaga lume

 

1. Tahiti

Tahiti este cea mai mare insulă din Polinezia Franceză. Această destinație este perfectă pentru relaxare și pentru descoperit frumusețile naturii. Astfel, dacă visezi la o vacanță liniștită într-un bungalow subacvatic luxos, Tahiti îți poate întrece așteptările.

În plus, dincolo de stațiunile elegante, această insulă are plaje cu nisip negru, o capitală plină de viață și condiții excelente de snorkeling și surfing. Un adevărat paradis tropical.

Why Everyone Is Suddenly Traveling to Tahiti | Condé Nast Traveler

 

 

Maria Palade

https://shok.md/