Topul celor mai scumpe jucărele din lume. Vezi care sunt acestea

 Topul celor mai scumpe jucărele din lume. Vezi care sunt acestea

Zeci de mii de euro au ajuns să valoreze jucăriile care s-au născut în urma unor fimle sau seriale celebre. Iată un TOP 10 al acestora, scrie SHOK.md cu referire la cancan.

Locul 10

Papușa Barbie cu diamante, confecționată împreună cu De Beers. Ea este îmbrăcată cu o rochie cu 160 de diamante și bijuterii în miniatură din aur alb. Păpușa unicat a fost realizată în 1999, cu ocazia aniversarii a 40 de ani de la înființarea brandului Barbie. Prețul ei este de £50.000 sau 85.000$.

Locul 9

Una dintre originalele masini Matchbox , un Opel Sedan de culoare olive din 1966. Masinuta costa 9.000 $ , un preț care depășește cu mult bugetul unei familii cu venit mediu.

Locul 8

Minigun-ul de 6mm de la Airsoft, America. Acum nu mai exista astfel de jucarii dar s-au vandut cateva în producție. Folosite, dar în bune condiții au fost cumparate cu 9.000 $. La acest pret, aveai o jucărie care spulbera într-un joc de acțiune echivalentul japonez.

Locul 7

Pentru copiii care au prins gustul croitoriei, in Anglia, a fost vanduta cu 13.600$ o masina de cusut de jucarie decorată cu un clovn. Un dealer englez de masini de cusut a cumparat-o după ce un neamț milionar nu a ridicat oferta mai sus de cei 13000$.

Locul 6

Poziția a șasea o ocupă un ursulet de plus a cărui gura este făcută din aur iar ochii din safire și diamante. Extravagantul ursulet a fost creat de o companie germana la aniversarea de 125 de ani, in 125 de exemplare, bineinteles. Pretul a fost de £43.000, devenind cel mai scump ursulet iar prețul maxim plătit pentru o astfel de jucarie a fost 193.000 $.

Locul 5

Soldatelul de jucarie – a fost creat de Don Levine si a devenit prototipul G.I.Joe in 1963. Prototipul a fost vandut pentru 200.000$ unui om de afaceri din Baltimore. Soldatelul a fost creat pe o masa de ping-pong si avea 21 de părți flexibile.

Locul 4

Junior Off-Roader – o masina de teren perfectă pentru orice baiat cu varste intre 7 și 15 ani. Aceasta jucarie costa 40000$ sau £17.000 și vine cu caroserie din fibra de sticla, frana de mana, radio și CD player cu boxe pe ambele uși, plus multe altele. Interiorul este foarte confortabil, avand scaune ajustabile din piele.

Locul 3

Iubitorii de PEZ au fost în culmea fericirii cand în 1982, la Targul Mondial al Astronautilor, a fost prezentat distribuitorul de PE care a ajuns în cadrul unei licitații la suma de 32,205$! Doar doua astfel de produse au fost făcute și niciodată nu au ajuns pe piața.

Locul 2

Cel mai scump Gameboy a luat locul 2, realizat din aur de 18K și cu ecran inconjurat de diamante. A fost creat de Aspreys of London si poate fi gasit prin Swiss Supply, la pretul de 25.000 $. Vine desigur cu cateva jocuri si husa.

Locul 1

Prima poziție în clasamentul celor mai scumpe jucarii din lume îl ocupă… Masca lui Vader din saga Star Wars- Imperiul Contraataca! Costa doar 115.000$ și a fost purtată de personaj în toate scenele de lupta. A fost special creata de Bob Anderson, campionul olimpic la scrima, care a interpretat de fapt scenele cu sabia laser.

Maria Palade

https://shok.md/