Toyota lansează prima sa mașină electrică: Când o poți cumpăra și cât costă

 Toyota lansează prima sa mașină electrică: Când o poți cumpăra și cât costă

Noul 2023 bZ4X a primit în sfârșit dată de început a vânzărilor. După ce a anunțat primul vehicul electric al companiei anul trecut, fără a lua în calcul vechiul RAV4 EV, Toyota a lansat în sfârșit prețurile pentru viitorul său SUV bZ4X înainte de a ajunge la dealeri mai târziu în această primăvară, informează SHOK.md, cu referire la playtech.ro

Pentru modelul de bază XLE cu tracțiune față, bZ4X va începe de la 42.000 USD, oferind în același timp o autonomie de 400 de km cu o singură încărcare. Între timp, dacă preferi un kit puțin mai premium, poți face upgrade la pachetul Limited (care începe de la 46.700 USD) care adaugă finisaje mai luxoase satinate și soft-touch și scaune îmbunătățite, Toyota oferind opțiuni de tracțiune FWD și X-MODE AWD în întreaga ambele niveluri de echipare.

Deși este similar ca mărime cu popularul model RAV4, bZ4X are un design mai elegant, mai futurist, care pune accent pe aerodinamică și vizibilitate îmbunătățită a șoferului datorită înălțimii mai mici a capotei. Pe modelul de bază, Toyota pretinde 0-100 km pe oră de 7,1 secunde, sau 6,5 secunde pentru versiunea AWD. Acestea fiind spuse, accelerația mai rapidă a modelului AWD vine cu o autonomie ușor redusă, ajungând la aproximativ 366 de kilometri la o încărcare.

În interior, mașina oferă locuri pentru cinci pasageri și un sistem de infotainment cu un ecran tactil de 12,3 inch care acceptă wireless CarPlay și Android Auto. Vei primi, de asemenea, o mână de porturi USB (atât de tip A, cât și de tip C), un încărcător wireless încorporat și o perioadă de încercare de trei ani pentru serviciul Toyota Remote Connect, care permite proprietarilor să controleze lucruri precum controlul temperaturii mașinii, claxon, dezaburitor de ferestre și multe altele dintr-o aplicație de pe telefonul lor.

În cele din urmă, când vine vorba de reîncărcare, bZ4X va veni cu un adaptor de 6,6 kW inclus, care ar trebui să poată aduce mașina de la nivel scăzut la maxim în aproximativ nouă ore atunci când este conectată la un încărcător de nivel 2.