Tragedie în lumea filmului! A murit actriţa Helen McCrory, cunoscută din serialul „Peaky Blinders” şi „Harry Potter”

 Tragedie în lumea filmului! A murit actriţa Helen McCrory, cunoscută din serialul „Peaky Blinders” şi „Harry Potter”
0Shares

Actriţa Helen McCrory, cunoscută pentru rolurile din „Peaky Blinders” şi „Harry Potter”, s-a stins din viață la vârsta de 52 de ani, după o lungă luptă cu cancerul. Anunțul a fost făcut vineri de soţul ei, actorul Damian Lewis, scrie SHOK.md.

“Cu inima frântă vă anunţ că, după o luptă eroică cu cancerul, femeia frumoasă şi puternică care era Helen McCrory a murit liniştită acasă, înconjurată de un val de dragoste din partea prietenilor şi a familiei sale,” a scris Damian Lewis pe Twitter

„A murit aşa cum a trăit. Fără frică. Doamne, am iubit-o şi ştim cât de norocoşi suntem că am avut-o în viaţa noastră. Se aprindea atât de puternic. Du-te acum, micuţă, în aer şi îţi mulţumesc,” a mai adăugat soţul artistei.

Helen McCrory s-a născut la Londra dintr-o mamă galeză şi un tată scoţian, fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai cuplului. A studiat la Hertfordshire, apoi a petrecut un an în Italia, înainte de a se întoarce la Londra pentru a studia actoria la Centrul de arte dramatice., scrie Agerpres.

După ce a debutat în cinematografie cu un mic rol în filmul “Interviu cu un vampir”, la câţiva ani după ce începuse să îşi construiască o carieră în televiziune, Helen McCrory a devenit celebră după ce a interpretat-o pe Narcissa Malfoy în ultimele filme din saga “Harry Potter”.

Actriţa, care a jucat şi în “Skyfall” (2012), un film din franciza “James Bond”, s-a evidenţiat apoi în televiziune, interpretând-o pe mătuşa Polly, conducătoarea clanului Shelby din serialul de mare succes “Peaky Blinders”, care prezintă aventurile unei familii de infractori din Birmingham la începutul secolului al XX-lea.

Helen McCrory şi Damien Lewis s-au căsătorit în 2007 şi au împreună doi copii – o fiică, Manon, născută în 2006, şi un fiu, Gulliver, născut în 2007. 

0Shares