Tribunalul care a interzis Facebook și Instagram în Rusia s-a răzgândit: Rușii le pot folosi dacă „activitățile sunt legale”

 Tribunalul care a interzis Facebook și Instagram în Rusia s-a răzgândit: Rușii le pot folosi dacă „activitățile sunt legale”
0Shares
Aceeași instanță judecătorească din Moscova care a interzis rețelele sociale Facebook și Instagram în Rusia, săptămâna trecută, și-a răsturnat propria decizie și spune că cetățenii ruși pot folosi aceste platforme atâta timp cât „activitățile sunt legale”, scrie SHOK.md, cu referire la Digi24.ro. 

În 21 martie, tribunalul Tverskoi interzicea rețelele sociale ale Meta numindu-le „organizații extremiste”. Meta a fost acuzată că nu a eliminat apelurile la violenţă împotriva trupelor ruse în Ucraina. Chiar înainte de interdicţie, cele două platforme fuseseră blocate oficial pentru utilizatorii din Rusia, deşi au rămas accesibile utilizând servicii VPN.

Având în vedere statutul lor juridic neclar, multe persoane care foloseau cele două reţele sociale pentru a câştiga bani s-au văzut afectate după interdicţie.

„Aceste măsuri de protecţie judiciară nu limitează utilizarea de produse software ale Meta de către persoane fizice şi juridice care nu participă la activităţi interzise de lege”, se arată în decizia tribunalului, potrivit TASS, citat de Agerpres.

Membri ai parlamentului rus au declarat, recent, că nu intenţionează să adopte o interdicţie generală a utilizării de VPN-uri.

 

0Shares