Trucul secret pentru a răci alimentele fără frigider, în doar 5 minute. Temperatura ajunge și la 5 grade

 Trucul secret pentru a răci alimentele fără frigider, în doar 5 minute. Temperatura ajunge și la 5 grade

Credeți sau nu, dar nu aveți nevoie de frigider pentru a menține mâncarea rece. Adună doar niște oale ceramice, nisip și apă și ai un mini-frigider portabil, neelectric, cu un design testat în timp. La urma urmei, oamenii păstrau mâncarea de mii de ani înainte de aparția frigiderelor și mâncarea se păstra perfect. Unul din aceste moduri ingenioase de răcire necesită ghivece din lut, și nimic mai mult, scrie SHOK.md cu referire la playtech.ro.

Cel mai tare mod de a păstra mâncarea rece fără refrigerare

În unele părți ale lumii, acest răcitor făcut din ghivece din lut se numește zeer. Designul său durabil și ieftin este departe de a fi nou. Oamenii din Orientul Mijlociu și Africa au folosit de mult timp instrumente similare pentru a împiedica mâncarea să se strice în climatul cald și uscat.

Ne place să găsim idei ingenioase care să ne ajute în rezolvarea unor probleme. Ideea este ingenioasă și, în același timp, este de departe cel mai tare mod de a păstra mâncarea rece fără refrigerare.

Indiferent dacă ieșiți într-o excursie de camping și doriți să vă bucurați de mesele preferate din mers, toată lumea trebuie să păstreze mâncarea la un moment dat. Aveți la dispoziție câteva opțiuni diferite, inclusiv răcitorul clasic care a devenit o bază pentru excursiile de camping și câteva idei mai creative pentru momentele în care trebuie să vă răcoriți alimentele fără un frigider funcțional.

Cum să-ți răcești alimentele fără frigider, folosind ghivece din lut

Faceți rost de două ghivece din lut. Atenție, cele două ghivece din lut trebuie să fie unul mai mare și unul mai mic. Faceți rost, ulterior, de puțină nisip și apă. Umpleți fundul vasului mai mare cu câțiva centimetri de nisip. După aceea puneți ghiveciul mai mic în cel mare.

Umpleți spațiul dintre cele două ghivece cu nisip și turnați apa în nisip. Următorul pas este să acoperiți cele două ghivece din lut cu un capac ceramic sau o cârpă umedă. Acum sunteți gata să păstrați mâncare în interior. Nu uitați să adăugați apă pe nisip în fiecare zi, deoarece cele două ghivece din lut folosesc evaporarea pentru a răci mâncarea.

Pe măsură ce apa se evaporă prin lut, eliberează energie în aer și răcește spațiul din interiorul celor dăuă ghivece din lut. Este ca și cum te-ai stropi cu apă pe față într-o zi fierbinte. Apa se evaporă de pe piele, răcind-o în acest proces. Lichidul de răcire pentru frigider funcționează într-un mod similar, folosind evaporarea pentru a extrage căldura din frigider. De aceea spatele frigiderului tău este atât de cald.

Aceste răcitoare sunt utile în locuri care nu au rețele electrice. Sunt, de asemenea, excelente pentru persoanele care nu au frigidere, și au nevoie de mai mult spațiu sau doresc să-și reducă facturile de energie. Genul acesta de răcitoare sunt, de asemenea, mult mai bune pentru mediu, deoarece nu necesită niciun fel de combustibil.

Maria Palade

https://shok.md/

Citește și