FRESH
Horoscopul dragostei pentru săptămâna 25-31 ianuarie. Destinul Berbecului ...
FOTO Diana Rotaru a evadat din aglomerația urbană. Vezi unde se relaxează ...
Un nou scandal la Hollywood! Actrița Asia Argento îl acuză pe regizorul ...
Tramvaiul tăcerii. Oamenilor care merg cu transportul în comun în ...

18 EUROPENI vor face check-in în Moldova. Vor fi cuceriţi?

Facebook.com/VictorPictor

Moldova va deveni casă pentru 18 studenţi europeni din România, Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Finlanda, Turcia, Belgia şi Cehia, în calitate de participanţi la Universitatea de vară “Check-in in Moldova”, ]n perioada 25 iulie – 5 august curent.

În cadrul acesteia studenţii europeni vor vizita Moldova pentru prima dată. Pentru ei, ţara noastră, în special Transnistria, rămân locuri neexplorate. Proiectul tinde să elimine barierele şi stereotipurile, să demonstreze că Republica Moldova şi UE sunt mai aproape decât se crede.

Pe parcursul evenimentului, studenţii străini vor participa la diverse activităţi: lecţii de limba română şi rusă, lecţii de dansuri populare, city tour-uri şi city quest-uri, seri interculturale cu specific european, latin, sovietic şi tradiţional moldovenesc. Pe lângă aceasta, participanţii vor vizita diverse destinaţii turistice precum: Orheiul vechi, Mileştii Mici, Tiraspol, Lozova şi Mănăstirea Căpriana.

Acest proiect este organizat de AEGEE Chişinău şi are drept scop cunoaşterea de către străini a culturii moldoveneşti, a potenţialului său turistic, pentru a petrece timpul alături de alţi studenţi internaţionali, pentru un schimb intercultural şi pentru familiarizarea cu obiceiurile din ţările europene.

În acest context, AEGEE-Chişinău invită studenţii din Moldova să participe în calitate de voluntari la Universitatea de vară „Check-in in Moldova”.
Desfăşurarea Universităţii de Vară este posibilă datorită susţinerii active a mai multor instituţii de stat şi agenţi economici din Republica Moldova.

AEGEE (Association des Etats Généraux des Etudiants de l’Europe) este o organizaţie nonguvernamentală de tineret, non-profit si cu profil interdisciplinar, fiind una dintre cele mai importante organizaţii interdisciplinare pe plan mondial. Aceasta promovează ideea integrării europene şi a unei Europe unite în rândul tinerilor, conştiinţa europeană și creşterea nivelului de cultură și informare a studenţilor. Asociația îşi desfăşoară activitatea prin intermediul a 200 de oraşe, răspândite în 200 de centre universitare din 40 de ţări ale Europei, având peste 13.000 membri.

SHOK.md


IUL 22, 2014 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII