FRESH
Horoscop 20 septembrie 2020. Bucurie în familie şi un cadou din partea ...
Mariah Carey nu vrea să audă de frații ei „Sunt distruși și mi-e milă ...
Igor Dodon profită de zilele cu soare și explorează locurile turistice ...
FOTO / Alina Eremia, perfectă în costum de baie! Atrage privirile ...

A RENĂSCUT pe timp de pandemie! Scriitoare: „Dacă până la depresie mă afectau părerile oamenilor în raport cu mine, acum puțin îmi pasă”

Pandemia a ajutat-o să renască şi să treacă de starea de depresie. Este vorba despre scriitoarea Oxana Barbu, informează SHOK.md.

„Anul 2020 e un an plin de lecții, atât pentru întreaga omenire cât şi pentru mine personal. A fost nevoie să trec printr-o depresie puternică, ca mai apoi să am senzația că m-am născut din nou. De ce? Pentru că toate lucrurile se întâmplă cu un scop. Nimic nu este întâmplător. A fost nevoie să trec prin această stare pentru a realiza cât de puternică poate fi o femeie? Cu fiecare zi mă conving că în viață vine o zi pentru orice eveniment, orice schimbare. A venit şi ziua în care s-a produs schimbarea. Schimbarea care m-a făcut, să văd, să înțeleg lucrurile mult mai bine ca până la depresie. Am realizat odată-n plus că nu trebuie să învinuiesc pe nimeni. Dacă s-a întâmplat, cum s-a întâmplat înseamnă că asta mi-a fost scris în cartea vieții. Totul se întâmplă, exact în momentul în care trebuie să se întâmple. După starea în care am fost. M-am retras în zona mea de confort. Ştiu, că nu este bine să mă izolez de restul oamenilor. Dar am făcut-o pentru a-mi proteja sufletul, cât şi pe mine de rănile şi nedreptățile omenirii. Căci sufletul, este fața mea. Am rămas cu foarte puțini prieteni. Puțini în cantitate, dar mulți în calitate. Am devenit mult mai selectivă la capitolul “Oameni”. Iar într-un moment am realizat că mi s-a închis o uşă, deschizându-mi-se alta.

M-am născut din nou. Nu am încredere în oameni. În schimb cred în mine. În propriile forțe. Privesc cu optimism în viitor, deşi pandemia m-a învățat să nu-mi mai fac planuri pentru ziua de mâine. Am învățat să mă iubesc. Să mă prețuiesc. Să mă accept şi mai mult. Dacă până la depresie mă afectau părerile oamenilor în raport cu mine, acum puțin îmi pasă. Pentru că fiecare mă vede prin proprii săi ochi. Nu voi mai permite nimănui să mă judece. Pentru că doar eu cunosc ce se ascunde în sufletul meu. Doar eu am dreptul să mă judec. Restul sunt părerile oamenilor.

Depresia a avut un impact pozitiv asupra mea, deşi mi-a lăsat multe amprente care le-am transformat în lecții. Iar pandemia m-a învățat că unii oameni poartă măşti şi fără ea. Mulțumesc fiecărui om în parte pentru lecția oferită. Am învățat că oamenii mă văd prin propriile tipare mentale.

Am învățat să nu-mi mai fie frică de schimbări. Pentru că cele mai frumoase schimbări se produc atunci când mă aştept mai puțin, sau nu mă aştept de loc. Cred în mine. Ştiu că într-o zi totul va fi bine. Îmi iubesc defectele. Deoarece calitățile nu mi le vede nimeni. Sunt femeia care a învățat să fie puternică. De foarte multe ori mai puternică decât un bărbat. Mă iubesc. Mă accept. Mă prețuiesc. Mă respect. Pentru că asta îmi este obligația de sus. Pentru că sunt femeie. Iar asta spune multe” – spune ea.

Cristina TOMAC


IUN 24, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...