[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
FOTO / Cele mai provocatoare apariții ale primei soții a lui Marian ...
Horoscop 4 august 2020. Decizii importante cu privire la viitor și ...
Cum se întreţine Andreea Marin la 45 de ani. Secretele dietei
Vacanță de coșmar! Katie Price a ajuns în scaunul cu rotile după ce ...

A TRECUT PRIN DEPRESIE și știe bine ce e asta! Scriitoare: „E traumă din copilărie. Nu am vorbit niciodată la acest subiect”

Scriitoarea Oxana Barbu a vorbit pentru prima dată despre depresia din viața sa, dar, totodată, despre ea la general. De altfel, ea susține că „depresia este traumă din copilărie”, informează SHOK.md

Iată ce a dezvăluit Oxana: „Depresia este trauma din copilărie.

Nu am scris niciodată la acest subiect, dar astăzi am s-o fac. Depresia este din copilărie. La momentul respectiv, suntem prea mici, pentru a le da atenție. Însă, cu timpul, aceste traume şi-au lăsat amprenta. Depresia trage după ea, vinovăție, condamnare, sau chiar ne iertarea de sine. Nimeni nu este în drept să judece faptele, sau alegerile unui om. De cele mai multe ori, oamenii fac fapte ieşite din comun pentru alții, nu pentru a le face rău. Dar crezând că dacă va face anumite fapte,  va întrezări o lumină la capătul propriului tunel. 

Câți dintre cei care au condamnat oamenii aflați în stare depresivă, s-au întrebat:

Câte lupte au dus cu ei înşişi?

Câte nopți au adormit întrebându-se cu ce au greşit?

La un moment am realizat că nu trebuie să învinovățesc niciodată pe nimeni. Unii oameni au făcut ce au considerat de cuviință. 

Frica face şi ea parte din depresie. 

Frica de a nu greşi în fața oamenilor.

Dar oare câți oameni doar pentru că altora le-a fost comod?

Oamenii aflați în depresie nu trebuie criticați, judecați, sau condamnați. Ei au nevoie de susținere morală, afecțiune. Nu întotdeauna oamenii au nevoie de lucruri materiale. Iar dacă la un moment omul aflat în depresie refuză să vă vorbească despre planurile, visele sale nu-l condamnați, sau reproşați nimic. Dar adunați-vă gândurile şi întrebați-vă de ce refuză să vă comunice, sau îşi găşeşte alinarea în alți oameni? Dacă veți medita mai profund, veți realiza că omul respectiv, va vorbit dar nu l-ați ascultat. Deoarece a asculta şi a auzi sunt lucruri diferite. Unii oameni refuză să vadă propriile greşeli. Fiecare om greşeşte. Dar trebuie să conştientizăm la timp. Nu ne putem schimba trecutul. Dar putem învăța din el. Căci trecutul este una din lecțiile vieții. Nu permiteți nimănui să vă judece faptele, alegerile, sau viața. Pentru că nimeni nu a trăit în locul dumneavoastră. Depresia nu iartă pe nimeni. Nu îşi alege victimele. Ia sub aripa sa, tot ce întâlneşte în cale. Depresia nu este o boală. Depresia este o stare. Stare ce poate fi depăşită doar de oamenii puternici. Nu lasăți depresia să vă doboare. Doborâți-o voi pe ea. Viața e frumoasă, chiar dacă deseori ne aşează în ghenunchi. Iar noi trebuie să găsim în noi acele forțe pentru a ne ridica în picioare şi a ne urma drumul. Fiecare din noi avem o menire pe această planetă. Să nu uităm că fiecare din noi suntem aşteptați de o lumină la capătul propriului tunel. Iar pentru asta trebuie să luptăm. De foarte multe ori, oamenii aflându-se într-o stare depresivă, consideră că cea mai bună soluție este de a fugi cât mai departe de toți şi toate. Ceea ce este total greşit. Poți fugi chiar şi la capătul pământul. Dar de tine şi trecut nu poți fugi. Pentru a scăpa de această stare neplăcută, trebuie să lupți cu tine. Un lucru important este ca cel care se află în această stare neplăcută să-şi dorească la un moment să scape de ea. Iar cel mai bun remediu este ca oamenii aflați în depresie să discute cu un psiholog. Spun acest lucru nu din cărți. Nu din filme. Nu din auzite, dar din propria experiență. Nu este o ruşine să recunosc, am avut şi eu această stare. Sunt foarte mulți oameni care s-au aflat, sau se află şi-n prezent în starea respectivă.

Depresia are şi beneficii, pentru cei ce sunt în stare să le vadă. 

În aceste momente stai mai mult de vorbă cu tine. Te analizezi mai bine. Vezi unde ai greşit. 

Orice problemă, are soluția sa. La fel şi depresia poate fi vindacată, din momentul în care pacientul este conştient de starea sa. Depresia nu poate fi vindecată prin pastile. Depresia poate fi videcată prin comnunicare, afecțiune, îmbrățişări, zâmbete şi atingeri de suflet. Nu ezitați să mergeți la psiholg. Nu este o ruşine. Nu contează de câte ori destinul, te-a aşezat în genughi. Contează de câte ori ai găsit în tine forțe pentru a te ridica în picioare? Câți din voi a-ți mulțumit destinului pentru că v-a încercat puterea interioară? Datorită acestor încercări a-ți realizat că puterea interioară este la un nivel cu cea fizică. Iubiți viața. Iubiți-vă pe voi şi nu uitați. De fiecare din noi depinde propria viață. Noi ne alegem culorile ei. 

Am scris acest articol. Aducând la cunoştință oamenilor că orice cădere ne face mai puternici. Aflându-mă în starea respectivă am înțeles multe. Cum ar fi:

Să mă eliberez de temeri.

Să nu-mi fie teamă de judecata omeneacă.

Am devenit mult mai puternica. Dar în acelaşi timp mult mai închisă în propria carapace. Asta e mai bine. Asta înseamnă că sufletul meu a învățat să se protejeze”.

Cristina TOMAC


MAI 17, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...