FRESH
Horoscop 20 septembrie 2020. Bucurie în familie şi un cadou din partea ...
Mariah Carey nu vrea să audă de frații ei „Sunt distruși și mi-e milă ...
Igor Dodon profită de zilele cu soare și explorează locurile turistice ...
FOTO / Alina Eremia, perfectă în costum de baie! Atrage privirile ...

Actrița Adriana Bîtcă S-A STABILIT ÎN MAREA BRITANIE: „În Moldova eu nu trăiam, ci supraviețuiam. Aici mă simt cetățean important” FOTO//

Actriţa Adriana Bîtcă a recurs la o schimbare majoră şi de aproape un an se află în Marea Britanie, la Londra. Pentru SHOK.md, ea a oferit detalii despre mutare, viaţa de acolo, dar şi despre posibilităţile pe care le are, fiind într-o ţară străină.

„Da, am emigrat. E o alegere pe care trebuie să ți-o asumi și să știi cu adevărat ce vrei de la această schimbare.

De ce UK? Știu că foarte multă lume vine anume aici fără să știe măcar de ce. Lume care vine pentru că, pur și simplu, a auzit că aici se fac mulți bani sau pentru că are un verișor la care va sta prima perioadă. Eu, în schimb, am avut marele noroc să pot călători și apoi să iau mai ușor o decizie. Când am ajuns prima dată în Anglia, am simțit o senzație ciudată, de parcă ar fi ceva natal și aproape de suflet. Apoi am analizat foarte mult, ce mă așteaptă aici. M-am întrebat dacă sunt gata să iubesc ploile, dacă sunt gata să trăiesc vorbind engleză, m-am documentat mult despre sistemul de învățământ și medical etc. Îmi place foarte mult literatura și dramaturgia engleză, pentru că m-am gândit și la profesia mea. Bineînțeles, am avut câteva țări în minte, dar pentru vârsta și statutul meu am zis „definitely” UK.

Aș scrie o carte despre aceasta evadare din Moldova, pentru că pot spune cu mare încredere că în Moldova eu nu trăiam, eu pur și simplu supraviețuiam. Poate alții sunt fericiți, eu nu am fost niciodată, din păcate. Aici mă simt cetățean important și protejat. Chiar dacă abia 8 luni în urmă am emigrat, am reușit să primesc ajutor financiar, atunci când nu am avut de lucru, ajutor medical gratuit și chiar și rezidență. De exemplu, o româncă mi-a furat telefonul de pe masă și a doua zi mi-a fost livrat unul nou cu scuzele respective. Am acces la spectacole, concerte, muzee, galerii, chestii cu renume mondial.

Mai întrebat de actorie. De curând am început să merg la cursuri de actorie. Încă îmi este enorm de complicat să gândesc în engleză, cu atât mai mult să „joc” ceva, dar am zis că nu am dreptul să nu încerc sau să aștept un oarecare moment potrivit. Aici practic o altă tehnică actoricească, dar îmi prinde bine și tot ce știu. Aici cursurile sunt foarte populare și utile în profesia asta și, desigur, în crearea relațiilor cu noi oameni și evenimente.

Orașul este imens, am impresia că o viață nu mi-ar ajunge să îl descopăr și să reușesc fizic să particip la tot ce se întâmplă.

Mai întrebat și de lucru. Am lucrat în condiții și umane, și inumane, dar de fiecare dată când schimbam jobul voiam să plâng de fericire. Ultima dată chiar am și plâns. De fericire. Rămâne o enigmă cu ce mă ocup. Tot enigmă rămân și planurile mele de viitor. Pentru că am învățat să nu vreau totul deodată, ci să ating scopuri mici. Step by step. Un alt lucru pozitiv este faptul că ai parte de o liniște interioară, în care poți descoperi noi hobby-uri și lucruri care te fac fericit, iar tu nici măcar nu bănuiai. Dar în amalgamul de posibilități pe care ți le oferă un spațiu nou, ai la ce visa”, a dezvăluit Adriana pentru SHOK.md.

Cristina TOMAC


SEP 20, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...