[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
(foto)Cum arată actorul Sylvester Stallone la 74 de ani
F0T0,,Femeia nebătută e ca și casa nemăturată’’, după acest principiu ...
Dan Ioniță a lansat un nou proiect “GHIDUL TAU IN LUMEA INSTAGRAMULUI”
Ce trebuie să-ți amintești în luna august, în funcție de zodia ta

Ambasadorul Oleg Serebrian lansează ROMANUL „Woldemar”: „E continuarea la „Cântecul mării”, se vor regăsi unii eroi de acolo, după 33 de ani”

Oleg Serebrian, Ambasadorul Republicii Moldova în Germania, lansează noul său roman – „Woldemar”, informează SHOK.md.

„Protagonistul e un băiețel de 7-8 ani, nepotul eroinei principale a romanului meu precedent, „Cântecul mării”, Marta Skawronski. Într-un fel, „Woldemar” e continuarea la „Cântecul mării”, aici regăsindu-se unii dintre eroii de acolo, după 33 de ani. Ca și „Cântecul mării”, acesta este și un roman de atmosferă, pentru că încerc să zugrăvesc realitatea cotidiană din Uniunea Sovietică la finele anilor șaptezeci, dar tema principală este cea a genezei timpurii a unei personalități complexe și prea diferite decât a majorității celor din jur. Din această perspectivă, textul e pe alocuri provocator și am făcut asta nu dintr-un „considerent comercial”, pentru a lansa un roman despre care se vorbește sau urmând tendințe în vogă din proza de azi, dar pentru a testa un alt fel de „provocare”, o provocare cuminte și discretă, aproape „inocentă”.
Naratorul principal este chiar Woldemar, proaspăt doctor în medicină al Universității Charite din Berlin, care ne vorbește despre copilăria sa din perspectiva anului 1997, dar o treime din capitole sunt povestite de bunica lui, Marta Skawronski”, a povestit scriitorul într-un interviu pentru IPN.

Totodată, autorul a recunoscut, pentru sursa citată, că „scrierea unui roman despre copii pentru maturi e o sarcină ambițioasă”. „Și nu știu în ce măsură încercarea mi-a a reușit. Rămâne ca cititorii și criticii să-și spună părerea. Sper ca Woldemar să fie îndrăgit de cititori și să aibă o viață lungă-lungă”, a adăugat Serebrian. Ambasadorul a subliniat și faptul că „Woldemar” nu e în niciun caz un roman autobiografic și nici măcar inspirat din propriile trăiri. „Sper tare mult că, în pofida complexității „cazului”, am reușit să dau naștere unui personaj credibil, poate chiar „hiper-realist””, a menționat scriitorul. De menționat că, „Woldemar” va fi lansat, oficial, la 16 noiembrie curent, la București. Cartea are 292 de pagini și costă în librării din București – 39 RON, și din Chișinău – 149 MDL.

 

SHOK.md


NOI 13, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...