[ X ]
[ X ]
[ X ]
FRESH
Cum se întreţine Andreea Marin la 45 de ani. Secretele dietei
Vacanță de coșmar! Katie Price a ajuns în scaunul cu rotile după ce ...
CA O ADEVĂRATĂ ZEIȚĂ! Iată cum a pozat recent Diana Brescan! FOTO//
SEXY și IREZISTIBILĂ! Marinela Bezer și-a uimit fanii cu noi imagini ...

Aplicația mobilă „Navigarea Pieței Muncii: Abilități de căutare a locurilor de muncă pentru tineri” – LANSATĂ! Scopul este GHIDAREA CORECTĂ ÎN CARIERĂ!

Organizația Internațională a Muncii, împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, au lansat, astăzi, o aplicație mobilă, care într-o manieră atractivă furnizează tinerilor și altor categorii de beneficiari, informaţii care să-i sprijine în luarea deciziilor privind alegerea studiilor potrivite, cunoașterea și aplicarea tehnicilor de căutare și obținere a unui loc de muncă, conform aspirațiilor, transmite SHOK.md.

Aplicația este disponibilă gratis în Apps Store și a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă. „Aplicația mobilă este una pe cât de utilă, pe atât de impresionantă, din două motive: această aplicație îmbină perfect aspectul interactiv și cel de instruire/ghidare. Astfel, tinerii, care petrec mult timp navigând online de pe telefonul mobil, vor putea să-și verifice, ghidaţi de curiozitate, abilitățile pe care le posedă și ce ocupație li se potrivește cel mai bine și, totodată, tinerii vor putea să-și vizualizeze viitorul și să depună eforturi pentru a-şi atinge scopul”, a declarat secretarul de stat, Anastasia Oceretnîi.

„Sprijinirea tinerilor pentru a-și potrivi aspirațiile și abilitățile de muncă cu oportunitățile existente pe piața forței de muncă este o componentă importantă a activității OIM în vederea angajării tinerilor. Prin aplicația mobilă respectivă ne dorim să ajutăm tinerii să identifice abilitățile pe care le dețin și domeniul unde pot dezvolta cariere de succes”, a subliniat coordonatorul Programe OIM, Violeta Vrabie. „Ocuparea unui loc de muncă depinde de profesionalismul persoanei şi, nu în ultimul rând, de alegerea corectă a profesiei.De aceea, acțiunile ANOFM, în comun cu partenerii, se concentrează pe ghidarea corectă în carieră, pentru ca tinerii să își identifice profesia potrivită, ca mai apoi să se încadreze cu ușurință în câmpul muncii”, a spus directorul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Raisa Dogaru.

Menționăm că, la moment, la ANOFM sunt înregistrați cu statut de șomer circa 4 029 de tineri, cu vârstele între 16-29 de ani. De la începutul anului au fost încadrați în câmpul muncii circa 3 938 de tineri. Pe parcursul a 9 luni ale anului 2018 au absolvit cursuri de formare profesională 1045 tineri, cu vârsta cuprinsă 16-29 ani (64,1% din nr. total de absolvenți). Cei mai mulți tineri – 881 (84,3%), au urmat cursuri de calificare, obținând o profesie solicitată pe piața muncii.

Cele mai solicitate locuri de muncă sunt în domeniul agriculturii, bucătar, vânzător de produse alimentare și nealimentare, cusător, frizer, tencuitor, operator în sectorul de producție, operator la calculatoare, tehnician, manager oficiu, consultant, contabil, economist, jurisconsult etc.

SHOK.md


NOI 22, 2018 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...