FRESH
Zodiile care nu pot trece cu ușurință peste experiențele din trecut
(video) Accident între un avion și o mașină, pe o autostradă din SUA. ...
Gheorghe Urschi va surprinde din nou! Actorul pregătește lansarea ...
Dragobetele sărută fetele! Află de ce nu ai voie să plângi în această ...

Aura Revenco, despre O ÎNTÂMPLARE PLINĂ DE EMOȚII: Tatăl îmi umple mâna cu euro… Era o perioadă în care nu aveam bani de-o sticlă de apă…

Aura Revenco, jurnalistă și specialistă în comunicare, astăzi și-a amintit și a povestit o întâmplare emoționantă de 2 de ani în urmă, informează SHOK.md.

Cu lux de detalii, mămica a povestit cum a găsit un copil pierdut și l-a ajutat să-și găsească părinții.

„Acum doi ani, pe vremea asta, am găsit un copil pe stradă…

Eram pe Sadoveanu, în sectorul Ciocana. La un moment dat văd un grup de oameni adunați în cerc în fața unui magazin. Parchez alături și urmăresc. Ceva, zic, se întâmplă. Instinct de jurnalist!

Ușor, ușor mulțimea se dispersează. Rămâne un copil și… doi alcoolici – un el și o ea care pe scările magazinului aveau începută o sticlă de Spicușor.

Dau în jos geamul de la mașină și ascult… Cei doi aghezmuiți îl tot întrebau câte ceva, copilul tăcea. Am înțeles totuși, vag, că s-a rătăcit.

Domnul și doamna Rachiu, îl iau de mână, se apropie de buticul de alături și îi cumpără o bomboană și o sticlă de Cola.

Nu am rezistat, mă apropii. Era un băiețel de 4-5 ani, îngrijit, curat, îmbrăcat în haine cu personaje din desene animate, sandale de brand renumit…?

Îl întreb în română, rusă și engleză: cum te cheamă, micuțule? Te-ai rătăcit? Mama e în magazin și tu o aștepți aici? Unde e casa ta? Locuiești aici, prin apropiere? Ți-e foame? Niciun răspuns! Tace… Cred că este hipoacuzic, sărmanul copil, mă gândesc eu… ?

Atunci mă așez pe scări lângă el și îl provoc la joacă – să ghicim ce model este fiecare mașină care trece pe drum. Și numai îl văd cum îmi arată cu degețelul și aud: Oh, BMW! Smotri, Mercedes! Eto Volkswagen!

– Cum te cheamă?

– Ivan!

– Și mașina mea ce model e?

– Kiva!

Da, eram cu mașina de la serviciu – o Kia Rio portocalie, nouă și drăguță. ?

Am stat așa și ne-am jucat vreo jumătate de oră. Cine știe de cât timp era dispărut de-acasă. Doamne, cât de disperați, probabil, erau părinții lui…

Scot telefonul să sun la poliție. Sare domnul și doamna Rachiu la mine: ne nado! Lăsați copilul aici, o să avem noi grijă de el!

Cum am crescut între 3 frați și știu câteva tehnici de karate, nu mi-e frică de așa ceva, sun la 112 imediat! Le dau detalii. În câteva clipe erau pe loc. Din discuția la telefon pe care o aveau cu alți colegi de-ai lor, am înțeles că toate caracteristicile coincideau cu un copil căutat de ei de ceva timp. Fugise de la grădiniță.

Polițiștii îl roagă să meargă cu ei în mașină, că îl așteaptă mama și tata.

– Eu vreau cu tine, cu Kiva! îmi zice Ivan.

Mergem! Cu Poliția în față, ajungem la grădiniță. Acolo, curtea era plină de mașini de poliție, bunicii, rudele, nanii – toți îl căutau.

Vine într-un suflet spre mine un bărbat masiv, cu ținută sportivă, chel, îmbrăcat ca la carte și mi-l smulge, plângând, pe Ivan din brațe:

– Sînooooooc!!!!!

Mama iese și ea plânsă și distrusă din grădiniță și se aruncă să-l cuprindă!

Doamne, cum îmi povesteau câte scenarii le-au trecut prin cap în cele câteva ore în care copilul a fost rătăcit: poate l-a furat cineva, poate a căzut în vreo groapă, poate l-a lovit vreo mașină etc. ?♀️

Mă treceau toți fiorii și stăteam cu ochii mai mult ridicați în sus, ca să împiedic eliberarea lacrimilor înghesuite în colț, de atâtea emoții: de frica a ce ar fi putut să se întâmple, dar și de bucurie că totul e bine!

Recunoscător, după ce mi-a mulțumit în repetate rânduri până la pământ, tatăl îmi umple mâna cu euro. Nuștiu câți erau, dar abia încăpeau în palma mea. Îl ajung din urmă și-i îndesesc pe toți în buzunarul de la piept al cămășii lui.

– Nici să nu văd! Doamne ferește! Și eu sunt mamă! Am 2 copii! M-aș usca să li se întâmple așa ceva!

A înțeles că degeaba insistă și a acceptat!

Mă întâlnesc apoi cu soțul meu și-i povestesc întâmplarea. Era o perioadă în care, n-o să vă vină să credeți, nu aveam bani de-o sticlă de apă… Dar soțul meu, cu ochii umezi de emoție îmi zice:

– Bravo! Sunt foarte mândru de tine! ❤️

Peste 3 luni, de ziua mea, mă sună un număr străin pe la 7 dimineața!

– Alo, doamna Aura, suntem părinții lui Ivan, copilul de pe Sadoveanu. Știți, noi vrem să ne dați numele tuturor membrilor familiei Dvs, că mergem la Mănăstire și vrem să vă scriem acolo la Sănătate!

M-a copleșit! Am izbucnit! Ea nu știa, femeia, că e ziua mea, dar involuntar mi-a făcut cel mai frumos cadou – recunoștința și neuitarea! ❤️” – a mărturisit ea, pe Facebook.

SHOK.md


MAI 25, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII