FRESH
Detaliul șocant pe care l-a aflat Irena Boclincă despre fostul său ...
Cele mai fascinante ritualuri de nuntă. IATĂ ce semnifică
Cum a ajuns regina Elisabeta a II-a una dintre cele mai bogate femei ...
10 semne că te-a înșelat fără să știi. Le recunoști?

Concertul de Crăciun „Santa Lucia” a adus LUMINĂ ȘI SĂRBĂTOARE pentru sute de persoane: „A fost o experiență deosebită” FOTO//

Sala cu Orgă a fost plină ochi miercuri, 18 decembrie, când 350 de muzicieni din Moldova au urcat în scenă. Cu susținea Suediei, Moldovan National Youth Orchestra, alături de cei 130 de eroi ai La La Play Voices și corurile pentru copii Lia Ciocârlia (Artico) și Sonor, au prezentat concertul „Santa Lucia”, dedicat sărbătorilor de Crăciun, informează SHOK.md.

Potrivit unui comunicat de presă, atmosfera sărbătorilor de iarnă a fost resimțită din plin pe parcursul întregului eveniment. Oaspeții evenimentului au avut parte de surprize chiar de la intrarea în Sala cu Orgă.  În semn de bun venit, tuturor le-au fost împărțite „Lussekatter” – chifle cu șofran, dulciuri de Crăciun tipic suedeze.

Holurile Sălii cu Orgă au fost decorate cu brazi vii, în ghiveci, împodobiți de înseși Ambasadoarea Suediei în Moldova, Anna Lyberg, și de către eroii La La Play Voices. Jucăriile din brazi, cu elemente tradiționale suedeze, au fost create de către de copii și tinerii care au participat în proiectul de incluziune socială prin muzică.

„Pentru suedezi, Lucia a devenit una dintre ocaziile deosebite de a celebra și marca începutul sărbătorilor de Crăciun. Întreaga Ambasadă a Suediei în Moldova și eu personal, suntem foarte încântați că putem împărtăși cu voi această tradiție specială suedeză. Și pentru noi, organizarea acestui eveniment cu o nuanță moldovenească, împreună cu La La Play Voices și alte două coruri din Chișinău, precum și Moldovan National Youth Orchestra, îl face și mai special” a menționat Anna Lyberg, Ambasadoarea Suediei la Chișinău.

81383072_569500597163644_8103609771422121984_n

Spiritul Sfintei Lucia, dar și cel al Sărbătorilor de iarnă, a fost a adus de cei 300 de coriști și 50 de muzicieni ai Moldovan National Youth Orchestra. Alături de cei 130 de copii și tineri din proiectul de incluziune La La Play Voices, în scenă au urcat ansambluri corale precum: „Lia Ciocîrlia” (Centrul ARTICO), „Sonor” (liceul Nicolae Iorga), „Cantabile” (Academia de Studii Economice din Moldova), „Doinița” (liceul Nicolae Iorga) și „Divers” (Strășeni). Printre cele aproape 20 de piese interpretate, pot fi regăsite melodii precum „Luciasangen”, „Tipp Tapp”, „O ce veste minunată”, „Christmas Lullaby” și multe altele. So

„Ne-am dori un concert cu multă profunzime. Am avut o perioadă mică de pregătire pentru concert atât de amplu, însă rezultatele sunt extraordinare. Pe parcursul evenimentului spiritul sărbătorilor de iarnă și bucuria de a fi împreună era pretutindeni. A fost o experiență deosebită să cântăm piese tradiționale suedeze, române și internaționale”, dezvăluie Andriano Marian, dirijorul Moldovan National Youth Orchestra

Sfânta Lucia este o sărbătoare a luminii în cea mai întunecată perioadă a anului. La mijlocul lunii decembrie, în Suedia, zilele sunt scurte, iar nopțile sunt lungi. Sfânta Lucia marchează începutul sărbătorilor de Crăciun și oferă speranță că în curând echinocțiul de iarnă va schimba echilibrul dintre întuneric și lumină.

SHOK.md


DEC 20, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII