FRESH
Aşa l-a cucerit Melania pe Donald Trump? Fotografii nud cu Prima Doamnă ...
Noua iubită a lui Brad Pitt, Nicole Poturalski, mesaj pentru Angelina ...
Melania Trump are statuie de bronz în orașul natal din Slovenia
5 REGULI pentru o vacanță COMODĂ CU PRIETENII! Vezi ce secrete dezvăluie ...

Crisstina Ciobanu – „Influencer în Moldova”, cu peste 11,3 MII DE URMĂRITORI: „Fiecare dintre noi e influencer într-o comunitate mai mică sau mai mare”

Crisstina Ciobanu, specialistă în marketing, este urmărită de peste 11,3 mii de persoane pe Instagram. Și, în cadrul proiectului „Influencer în Moldova”, a vorbit despre activitatea ei pe on-line.

Iată ce a povestit pentru SHOK.md:

Povestea mea cu Instagramul a început foarte simplu, prin 2016, mai mult ca un site de socializare decât ca o platformă de promovare, eu pe atunci nici nu m-am gândit că atât repede vă căpăta așa o amploare. Eu nu mi-am pus în scop să devin populară sau influencer, aș prefera să se vorbească despre mine mai mult ca specialist marketing ^ PR. Eu cred că omul trebuie să fie bun în domeniul în care activează, decât să fie prins în goana după urmăritori.

N-am folosit careva tehnici pentru a aduna urmăritori, a venit de la sine. Cumva mai înainte și creșterea era mai ușoară, plus la toate acum și platforma Instagram își pune filtrele de vigoare. Creșterea a fost posibilă prin cunoașterea oamenilor noi, evenimente, traininguri, activitatea pe care o am etc., așa ești în contact cu mediul înconjurător și lumea te cunoaște mai bine. Plus, eu sunt marketolog, ar fi păcat să nu cunosc cum lucrează această platformă, am făcut pentru contul meu poate câte ceva din ceea ce fac și pentru conturi de afaceri, cu toate că sunt momente distinctive. Vreau să menționez că nu trebuie să fii atras de cifre, trebuie să faci ceea ce poți mai bine, să cultivi o entitate, iar oamenii se abonează atunci când ești sincer și se regăsesc în ceea ce faci tu.


Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Crisstina Ciobanu? (@crisstinaciobanu) pe

Cumva mă regăsesc mai mult în domenii precum beauty, fashion, marketing, încerc să promovez locurile frumoase din Republica Moldova, am creat pentru această și o pagină ,,Cu drag de Moldova”, pentru care am planuri mărețe, dar timp cam puțin. Totuși, mai mult ține de valori, eu vreau ca oamenii să fie cât mai reali, naturali, cât mai buni unii cu alții, să nu fie răi, să se ajute reciproc și să se iubească pe sine și mediul înconjurător. Eu nu planific postările, la mine vine totul spontan, foarte rar când am ceva planificat de mult timp, totul mai mult depinde de dispoziție și timp liber, plus e și o chestie de locație, iubesc să fac poze în locații frumoase, iar textul – scriu ceea ce simt la moment, nu vreau să fiu falsă, dacă n-am inspirație, pun poza fără text. Dar oamenii nici nu citesc deja texte lungi, cu toate că mulți preferă și este și o tendință să o facă pe psihologii, se citește puțin, poza este cea care decide impactul. Iar ca timp, nu-mi ia foarte mult, căci eu nu editez ceva foarte sofisticat și nici nu scriu texte kilometrice.  

 

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Crisstina Ciobanu? (@crisstinaciobanu) pe

N-am un fotograf personal, pozele mele au autori diferiți, dar de cele mai multe ori îmi vine în ajutor familia, prietenii, pe ei îi ,,chinui” cel mai mult, iar când merg la evenimente deja sunt înconjurată de persoane din acest mediu care știu să-și facă bine meseria. Acum practic fiecare are un telefon dotat cu o camera bună, important să știi cum s-o folosești, iar la capitolul editare, prefer să fie totul cât mai natural, foarte puțin schimb intensitatea culorilor, în rest rămâne tot așa cum este.

Am colaborări cu companii și fac bani din Instagram, sumele sunt niște chestii individuale, însă trebuie să recunoaștem că la acest capitol țara noastră e în dezvoltare. Statutul de influencer în Moldova e plăcut și-ți oferă și anumite priorități în funcție de domeniul de activitate, dar până la urmă noi așa cunoaștem oamenii.

La acest capitol trebuie să fim sinceri, noi încă ne dezvoltăm în domeniul dat, mulți se vor influencer, dar de fapt nu se înțelege adevăratul sens al acestui cuvânt. Plus la toate, această muncă încă nu este apreciată la justa valoare, toți uită că timpul fiecărei persoane este important și încă foarte puține companii abordează această ramură a marketingului, dar ea fură din impactul multor altor metode utilizate anterior.

Pentru mine activitatea on-line nu a fost niciodată cu prioritate majoră, eu știu ce vreau și unde vreau să ajung în viața reală. Dar ce va fi pe on-line – vom vedea, eu aici las lucrurile să decurgă de la sine.


Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Crisstina Ciobanu? (@crisstinaciobanu) pe

Sunt multe modalități prin care poți să crești pe Instagram, dar eu cred că oamenii trebuie să tindă să crească în viața reală. Atunci când vrei să devii popular trebuie să te gândești: Ce au oamenii de învățat/ luat de la tine? Nu fugiți după cifre rapide, ele de cele mai multe ori sunt amăgitoare; cultivați o entitate pe on-line, dezvoltați ceea ce vă place, fiți sinceri, cât mai naturali și așa oamenii vor veni în jurul vostru. Instagramul e o muncă zilnică atunci când vrei să crești, trebuie să fii mereu activ și să te împărtăși cu ceea ce faci. Oamenii iubesc fotografii frumoase, locațiile deosebite, ele sunt cele care atrag cel mai mult, noi toți iubim viața frumoasă.

Nu uitați că toți vor cifre, dar, în primul rând, trebuie să fii bun în ceea ce faci, ce-ți place și-n domeniul în care activezi. Fiecare dintre noi e influencer într-o comunitate mai mică sau mai mare, important influența noastră să fie pozitivă.

SHOK.md


AUG 14, 2019 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII

SONDAJ SHOK

Ce îți dorești în această vară?

View Results

Loading ... Loading ...