FRESH
Cum își înfruntă fiecare zodie cele mai mari frici
O tânără credea că are dureri menstruale, dar era în travaliu. Femeia ...
O moldoveancă a primit un rol într-o producție cinematografică din ...
Alina Eremia lansează cel mai recent single! „Noi” VIDEO//

Dacă ar reveni ÎN COPILĂRIE… Corina Bezdîga-Verlot: „Aş sta în braţele tatălui meu non-stop, aş renunta la jocuri ca să petrec mai mult timp cu el”

Scriitoarea Corina Bezdîga-Verlot s-ar întoarce cu drag în copilărie şi ar sta în braţele tatălui său non-stop, ar renunta la toate jocurile copilăriei ca să petreacă mai mult timp cu el. De 1 iunie curent – Ziua Internaţională a Copiilor – a dezvăluit despre amintirile de atunci, informează SHOK.md.

„Cu gustul pâinii şi plăcintelor scoase din cuptor, cu gustul cireşelor de mai şi a căpşunilor, cu gustul merelor acrişoare şi a perelor suculente. Cu gustul tuturor bucatelor făcute de mama, sunt atât de multe. Ah, şi pâinea proaspăt scoasă din cuptor cu jumări din oală şi usturoi verde din grădină.

În fiecare sâmbată mama cocea plăcinte şi pâine la cuptorul de caramida, eu cu tata aveam obligaţia de a face curatenie în curte şi în jurul casei iar între timp o ajutam pe mama cu curăţenia în casă cât timp aluatul se odihnea. Cel mai frumos moment care îmi va fi mereu întiparit în minte este ora în care ne adunam în jurul mesei, peste tot era curatenie si placintele ieseau din cuptor. E greu sa explic în cuvinte aceste sentimente atât de profunde. Aş da foarte mulţi bani acum ca să mai pot trăi încă o dată acele trairi. Măcar o oră…

Eram activă, dar nu cred că făceam multe nebunii. Citeam, făceam castele în nisip, ne jucam diferite jocuri cu alţi copii, aveam o casă pentru papusi, deci cred că faceam lucruri obisnuite ca fiecare copil, doar că, mama se enerva atunci când mă căuta să merg la masă şi mă găsea foarte greu, pentru ca nu stiu cum se făcea dar când intram în anumite jocuri uitam şi de foame şi de sete ?

Am avut o perioadă în care îmi doream să fiu profesoara, iar mai apoi, crescând mi-am dat seama că nu voi avea rabdarea necesară, apoi mi-am dorit sa fac jurnalism, dar nici gândul ăsta nu s-a materializat. În general, mi-am dorit o profesie care să aibă legătură cu scrisul şi cu limba română, dar paradoxal am terminat în a studia la profil real, apoi la facultatea de stiinte economice. Abia, cu câţiva ani in urma cand am lansat prima mea carte mi-am dat seama că totuşi m-am întors la pasiunea mea din copilărie.

Ah, dacă m-aş întoarce… aş sta în braţele tatălui meu non-stop, aş renunta la toate jocurile copilăriei ca să petrec mai mult timp cu el. Dacă aş fi ştiut atunci că îl voi pierde atât de repede…

Nu prea am fotografii, pentru ca acele cateva, foarte putine, se afla la mama puse in rama, dar totusi una exista… sunt cu sora mea Alla, în faţa magazinului Unic” – a spus ea.

Cristina TOMAC


MAI 31, 2020 INAPOI LA ARHIVA


COMENTARII